Hoppa till sidans innehåll
Foto: Michael Mayberry

Jesper Svensson tvåa i Thailand

2017-10-06 14:17
Vinnaren av lilla bragdguldet hade chansen att försvara sin WBT/PBA-titel i Thailand från förra året, men 22-åringen föll i finalen mot hemmaspelaren Yannaphon Larpapharat.
  • Uppdaterad: 2017-10-06 14:17

Förra året vann den svenske VM-spelaren Jesper Svensson sin sjätte titel på den amerikanska proffstouren när han tog hem Thailands världstourtävling och en kvarts miljon kronor. När årets tävling idag avgjordes var 22-åringen ytterst nära att försvara sin titel. Vimmerbys stolthet tog sig hela vägen till final där hemmaspelaren Yannaphon Larpapharat dock lyckades besegra vinnaren av lilla Bragdguldet.

Efter att Team Pergamons Jesper Svensson tagit sig vidare till finalspelet som fjortonde spelare lyckades han gå via flertalet finalsteg till den TV-sända stegfinalen som fyra. Väl i stegfinalen slog den svenske världsstjärnan ut tävlingen bästa dam: Tannya Roumimper och amerikanen Tommy Jones i en ruskigt jämn batalj genom att i ett avgörande läge smälla in en trippel.

När Jesper Svensson hittar ett bra läge på sin vänstersida i banan är det nästan ingen i världen som kan slå honom. Det fick sedan, i tur och ordning, de amerikanska världsstjärnorna Sean Rash och Chris Barnes reda på. Med 258 och 248 slog han dem båda två.

I finalen sedan väntade alltså Thailändaren Yannaphon Larpapharat. Formatet i finalmatchen spelades så att utmanaren Jesper Svensson skulle behöva vinna två serier för att ta hem vinstchecken på nästan en kvarts miljon svenska kronor. I den första serien tog hemmaspelaren en tidig ledning när svensken drabbades av ett hål i ruta fyra. Den ledningen utökades sedan med en dubbel i ruta sju/åtta.

Jesper Svensson kontrande sin motståndares dubbel med två egna strike och sista rutan kom att avgöra. Genom att, återigen, dubbla i sista tvingade Yannaphon Larpapharat den svenske tvåhandsdemonen att sätta två strike för seger. Men efter den första blev det två käglor över och Jesper Svensson kom bara nära att försvara sin titel i Thailands världstourtävling och fick nöja sig med en prischeck på 120 000 kronor.

Den andra svensken som tog sig till finalspelet: Martin Larsen lyckades inte ta sig vidare från morgonens första finalsteg och slutade på 40:e placering. Nu får alla de svenska spelarna åka hem och fortsätta sin uppladdning mot de stora världsmästerskapen som börjar i slutet på November i Las Vegas, USA.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info