Hoppa till sidans innehåll

Isabelle Hultin vann i Malmö

2017-10-08 18:49
VM-spelaren Isabelle Hultin tog hem Elittourens stopp i Malmö idag när hon i finalen slog IS Götas Alexander Johansson. - Jag trodde inte att det skulle gå så här bra, säger en glad vinnare.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 18:49

Det blev en värmländsk prägel på Malmö Elittourtävling som avgjordes idag. Tre av de fyra som tog sig hela vägen till stegfinalen härstammar från de västsvenska skogarna och vinnaren Isabelle Hultin tävlar för Wåxnäs BC.
- Jag har missat finalspelet i de andra tävlingarna på Elittouren så jag var nöjd med att bara ta mig till final, säger VM-spelaren.

Joline Persson PlaneforsStegfinalen började annars med en värmländsk kamp mellan den överlägsna kvalvinnaren Joline Persson Planefors och BK Bågens oljeprofils-guru Joackim Biehl som överraskande tagit sig hela vägen till topp 4. Den 35-årige Hagforsspelaren började med fem strike på de 6 första slagen och tog en ledning som Team X-Caliburs Joline Persson Planefors inte kunde ta igen, men totalt sätt var hon nöjd.
- Klart jag är besviken att jag förlorade matchen, men jag är nöjd med helgen, säger hon.

Även nästa match stod mellan två värmlänningar: Joackim Biehl fick då möta Isabelle Hultin från "Jocke" BiehlWåxnäs BC som vann fem av 6 matcher i finalspelet och därmed blev tvåa på stegen. Ingen av spelarna fick något flyt i spelet på den svårspelade oljeprofilen. Efter att Isabelle Hultin avslutat serien med bara en strike och 179 hade ”Jocke” Biehl chansen att vinna med en dubbel.
- Jag fick den första, och den andra var riktigt bra, precis där jag ville ha den och så står tian, säger han besviket.
- Det blir nog bra om ett par timmar, just nu är jag besviken. Jag tränar så lite, är gammal och avdankad, då är det kul att jag kan slå ett gäng landslagsspelare. Jag har fått stryk av två stycken idag, och de är de som står där uppe, säger Joackim Biehl och pekade på de två som spelade final.

Alexander Johansson, IS GötaDe två spelare som varit bäst under hela söndagens matchspel möttes också i finalen. Isabelle Hultin och IS Götas Alexander Johansson som haft en väldigt bra form under hösten. Helsingborgarnas nyförvärv imponerade stort och gick obesegrad under hela finalspelet fram till finalmatchen.
- Jag gillar matchspel, tyvärr blir det lite lotteri när det är en serie, säger han.

Precis som i semifinalen blev det gnetspel och precis som i semifinalen avslutade Isabelle Hultin med en spärr som tvingade motståndaren att dubbla för seger. Alexander Johansson, som hade två strike tidigare under serien, gick upp och tryckte ut bollen för långt till höger och blev därmed tvåa i tävlingen.
- Jag trodde jag skulle sätta den. Jag brukar vara bra i de lägena, säger han men är glad över andraplatsen som gav 16 000 kronor.
- Det är roligt, kul att vara tillbaka. Jag har varit borta några år men nu känner jag att jag närmar mig toppen igen, säger 22-åringen.

Vinnare blev därmed VM-spelaren Isabelle Hultin som hade en försiktig taktik som gav henne segern: hon spärrade sig till vinsten och 25 000 kronor.
- Det löste jag ändå på något sätt. Jag löste inte banorna riktigt bra utan jag chansade på att stå kvar och att de inte skulle strikea. Både Alexander och ”Jocke” hade ju chansen, säger 25-åringen.

Nu ska den glada vinnaren åka hem och träna inför Världsmästerskapen i Las Vegas som börjar i slutet på november.
- Så hoppas vi att det går minst lika bra där som här, säger dagens vinnare: Isabelle Hultin med ett leende.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info