Hoppa till sidans innehåll

”Det kommer vara svårt att slå oss”

08 MAJ 2018 08:49
När Världens bästa liga är så jämn som den är kommer det att vara detaljer som avgör slutspelet. Därför jobbar Team Clan med spärrspel, information och taktik. - Jag tror att vi har ett litet övertag på den taktiska biten, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 08 MAJ 2018 08:49

För två år sedan vann Team Clan, med 10 - 9 i den tredje avgörande matchen, över dominanterna Team Pergamon, i en vanvettigt spännande SM-final och tog hem sitt första SM-guld. Känslan då är någonting som Clans landslagsstjärna Pontus Andersson aldrig kommer glömma.
- Det var bara hysteri och lycka, det kändes som att allt släppte, det var så mycket spänningar den dagen. Det var så jämnt. Det är svårt att beskriva, det bara… det blev så mycket lycka i kroppen, säger han.

Den 11-13e maj kommer Nässjö-laget att spela sitt sjätte raka slutspel, i alla, förutom det för två år sedan har de förlorat mot Team Pergamon. Eftersom Pontus Andersson och hans lag kom tvåa i serien kan de inte få möta sina ärkerivaler förens i finalen, även om det inte spelar någon större roll vilka de möte i semifinalen.
- Nej enligt mig gör det inte det. De lag som är där är bra. Det kommer att vara lika svårt att ta sig från semifinal till final som att vinna, säger han.

När det är så jämnt kommer det vara väldigt små marginaler som avgör matcher och vilka som tar sig till final eller vinner SM-guld. Detaljer som spärrspel och information om banor och material.
- Vi har jobbat väldigt hårt de senaste veckorna med att ha mer organiserade träningar Vi samlar in mycket information som kan vara bra att veta. Vi tränar väldigt mycket, mycket spärrspel. Det är oftast det som ger de här extrapoängen. Det brukar inte heller bli någon strikefest på slutspelen, säger Pontus Andersson.

Alfred BerggrenEn annan av grunderna som de tränar på just nu, tillsammans med Peter Engström som de har plockat in som tränare, så att alla spelare kan koncentrera sig på bowling, är att ha många ”verktyg i verktygslådan”.
- Vi vill kunna göra allt. Det är mycket variation på spellinjer och allt, så att vi inte känner: ”Oj, nu vet vi inte vad vi ska göra”. Vi vet att vad som helst kan hända på en bowlingmatch beroende på vad det är för profil och hur folk spelar, säger Pontus Andersson.

Spärrspelet, informationen tillsammans med taktiken är det som ska göra att Team Clan och Pontus Andersson ska få återuppleva känslan av att vinna ett SM-guld.
- Jag tror att vi har ett litet övertag på den taktiska biten. Vi har väldigt mycket kunskap inom laget, det har de andra också, men vi kan en hel del som vi vågar använda. Vi är inte rädda att prova nya saker om det inte funkar från match till match. Vi försöker hela tiden se varje match som en ny match: ”Vad är det vi kan göra den här matchen”, säger Pontus Andersson.

En del i den taktiska biten är att ha en bred trupp där man kan skifta runt bland spelarna när det behövs. Därför kommer smålänningarna med många spelare i truppen.
- Vi gillar att ha möjlighet att kasta runt i laget. De som är ”10a” och ”11a”, det kan lika gärna vara att de hoppar in. Det är många som har växt under säsongen, säger Pontus Andersson och nämner deras JVM-spelare:
- Alfred Berggren som har gått från att vara sjunde, åttonde gubbe till att vara nästan bäst i laget och driva klubben framåt, säger han.

För två år sedan fick Team Clan uppleva hur det är att vinna ett SM-guld. Nu jobbar de hårt med olika detaljer för att kunna återta den ädlaste medaljen från Team Pergamon, och formen är i antågande.
- Jag tycker vi fick en jäkligt go känsla på sammandraget. Vi fortsatte hela tiden, oavsett vad det stod i matcher och fortsatte jobba som ett lag. Fortsätter vi jobba som vi gjorde där kommer det att vara svårt att slå oss. Jag säger inte att vi kommer vinna, men det kommer vara svårt att slå oss, säger Pontus Andersson.

Truppen: (13 spelare)Team Clan
Anton Persson
Peter Hellström
Anton Ahlgren
Alfred Berggren
Joachim Karlsson
Peter Nordensson
Pontus Andersson
Jonathan Martinsson
Jesper Runbom
Oskar Wirefeldt
Christopher Sloan
Janne Larsen 
Magnus Gudmundsson

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info