Hoppa till sidans innehåll

Damerna imponerar på Elit-touren

2017-10-08 09:17
På Nordic Amusement Groups Elittour-tävling i Malmö imponerar damerna. Av de åtta som är kvar på ”vinnarsidan” är hälften damer.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 09:17

Den svenska Elittouren är den här helgen i Malmö och efter att kvalet avslutades på lördagen har det omfattande matchspelet som avgör tävlingen påbörjats. När den sista dagens spel nu inleds på söndagens morgon är det åtta spelare kvar på ”vinnar-sidan” av cup-spelet, av de är fyra damer.

Team X-Caliburs Joline Persson Planefors imponerade stort när hon tog hem kvalspelet, 121 poäng före tvåan Robert Lindberg från BK Glam. När det USA-inspirerade finalspelet, ”double elimination bracket” sedan vidtog fortsatte värmländskan att spela bra. Hon slog ut, i tur och ordning, Oskar Wirefeldt och Anneli Blomqvist, B-K Eva och när det är åtta spelare kvar på vinnar-sidan möter hon en annan värmländska: Isabelle Hultin från Wåxnäs BC.

Samtidigt möts B-K Evas Susanna Kiiskinen och Sandra Andersson, Full House BK, i en av de andra matcherna på vinnarsidan. Övriga matcher är Junior EM-spelaren Filip Thelander, Sundbybergs IK som möter VM-spelaren Daniel Fransson, Team Pergamon och IS Götas nyförvärv Alexander Johansson som tar sig an BK Bågens oljeprofils-guru Joackim Biehl.

Alla som förlorar en match på ”vinnarsidan” får en andra chans att ta sig till den slutliga stegfinalen via ”förlorarsidan”. Där märks i nuläget spelare som Europatourvinnaren Jenny Wegner, VM-spelaren Ida Andersson, den regerande junioreuropamästaren i singel Emanuel Jonsson och hemmaspelaren Martin Paulsson.

Följ den rafflande avslutning via tävlingens hemsida: http://www.malmo2017.elittour.se/dynamic/start.asp från klockan nio på morgonen tills finalen avgörs vid 16-tiden på eftermiddagen. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info