Hoppa till sidans innehåll

Damallsvenskan: Halvtid

03 DEC 2017 22:03
Så är det dags att sammanfatta damernas allsvenska grupper efter hösten. I Södra gruppen toppar Calluna före BK Söder och Hallandia. I Norra gruppen ligger Sundbyberg i täten, skuggade av AIK och B-K Eva F.
  • Skapad: 03 DEC 2017 22:03

Södra gruppen:

Högland och Zorita hade ett internt dubbelmöte, vilket inleddes i Nässjö på lördagen. Zorita gick segrande ur den striden, 8-12, med Marita Wormén som matchbäst med 853. Mötet fortsatte idag, i Linköping den här gången, och Zoritorna grejade segern även den här matchen. Nu skrevs siffrorna till 15-5. Matchbäst var Höglands Emma Lejman, som hade 831.

Staffanstorp och Spader F delade systerligt på poängen vid match i Staffanstorp. Hemmalaget ledde första halvan av matchen med 7-3, men gästerna sprattlade sig ur greppet och vann andra halvan med samma siffror. Hemmalagets Nina Andersson Mäkelä var bäst på 803.

Team Trollhättan tog emot ett IFK Göteborg som inledningsvis var klart piggare.  2-8 efter de halva matchen talar sitt tydliga språk. Hemmalaget repade dock mod och vann tredje med 4-1, och sedan var det Annika Jonsson Nord (matchbäst med 768) och Marie Alm som räddade IFKs slutseger. Paret vann sin match med tillräckligt mycket för att Blåvitt skulle vinna totalen med 3 poäng och därmed matchen med 9-11.

I Kristianstad möttes Söder och BK Trolle. Trolle var det lag som kopplade grepp under matchens första halva, men Söder var starkare i slutet och kunde vinna med 11-9. Pernilla Håkansson toppade hemmalaget med 778.

Hallandia var klart bättre än gästande Bells och kunde ta hem segern med hela 19-1. Bäst för dagen var junioren Sunny Östling, som satte nytt personligt med 836. Yvonne Martinsson hade 829.

I Borås var Calluna numret större än gästande GoIF Fram. Hemmalaget vann första med 5-0 och de övriga med 4-1 – 17-3 alltså. Marie Carlstrand matchbäst med 798.

 

Norra gruppen

I Sollentuna tog gästerna från Sandviken ledningen med 2-3, men hemmalaget tog kommandot i serie 2 och 3 och hade 9-6 inför sista. Där lyckades man klara de två poäng som krävdes för seger med 11-9. Sollentunas Heléne Fischbach hade 865 och Elin Granström 845.

I Karlskoga tog Kulorna emot Brio med öppna armar. Hemmalaget var klart bättre och hade inga problem med att ta hem segern, som skrevs till 16-4. Matchbästa resultatet hittar vi dock hos gästerna – Anna Staflunds 795.

Mistral och Sundbyberg drabbade samman på den gemensamma hemmaplanen. SIK, som stod som bortalag, tog kommandot från start och vann med 7-13. Amelie Holgersson hade 834, Lina Elfström 810 och Sanna Tetri 807 för de grönklädda, men matchens högsta resultat fanns i Mistral. Annika Grönvall klämde i med hela 896 och dessutom hade Pernilla Melin 856.

Ankaret besegrade AIK hemma i Norrtälje. 5-5 efter två spelade serier blev till 9-6 efter tre, och hemmalaget höll undan till 11-9 i sista. Sofie Granath matchbäst med 848.

Nu går vi på julledighet. Hoppas att tomten har med sig nya klot och skor till en del och att julhelgen innebär tillfälle till extraträning!

 

Helgens 4-poängare:

Zorita:                Marita Wormén och Moona-Ayfer Åberg (Nässjö)

                           Karin Wiklund och Mona Wahlström (Linköping)

Staffanstorp:      Anneli Edvardsson och Sofi Berntsson

IKF Gbg:           Annika Jonsson Nord och Marie Alm

Trolle:                Anitha Andersson med partners

Hallandia:          Agneta Granfeldt och Magdalena Ohlsson

                           Sanna Gustavsson och Camilla Andersson

                           Yvonne Martinsson och Anna Henriksson

Calluna:             Marie Carlstrand och Carolina Lindström

Kulorna:            Anne Johansson och Marianne Gustafsson

SIK:                   Amelie Holgersson och Lina Elfström

Ankaret:            Helena Lijsing-Magnusson och Annette Burman

 

 

Skribent: Catharina Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info