Hoppa till sidans innehåll
Foto: 50+ Senior Tour Olle Svensson, Janne Larsen och Tom Nyholm.

Clans Janne Larsen segrade i Skövde

2017-10-08 19:22
När säsongens andra Senior Tour skulle avgöras kom 176 spelare till start i Skövde. Den medellånga allsvenska profilen gav lite överraskande en högre resultatnivå än vid den förra tävlingen i Vårby. Som vanligt var det hård kamp ända in på målsnöret.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 19:34

I och med att kvalet färdigspelades under lördagen avslutades tävlingen för 2-mannalag som ingår i kvalspelet för den som så önskar. Segrare med knapp marginal blev Stefan Ohlsson/Johan Höglund från Sollentuna/Tureberg. På andraplats placerade sig Alf Karlsson/Bengt-Åke Bengtsson från Sterling och därefter Ulf Sandberg/Ulf Stockenberg från Force. Samtliga tre lag inom 10 poäng.

Tidigt på söndagsmorgonen spelades desperado, en extra finalchans för de som kvalat men inte klarat sig vidare till final. Morgonens vinnare blev Hans-Olof Bengtsson från Falkenberg och Claes Gauffin från Gullmarsplan som fick ansluta till finalspelet klockan tio. Tillsammans med övriga 22 finalister, fördelade från kvalet genom rena siffor och olika gateways, äntrade de banorna för fem serier skarpt läge efter 10 minuters inspelning. Av dessa skulle 10 få stå kvar på banorna när det var dags för kvaltoppen att ansluta till finalspelet.

Jokers Olle Svensson höll sig på topplacering efter en fin spurt och totalt 1194 på sina fem serier. Siste man att hålla sig kvar var Mats Lunderquist från Kulladal, som för övrigt slog en 300-serie under kvalet. (Den bedriften klarade också Janne Larsen, Clan, som ansluter i nästa finalsteg.) Båda herrarna från desperadon tog sig också vidare. Tävlingens främsta dam, Lena Sulkanen från B-K Eva, lämnade. Det gjorde också säsongens förste mästare Lars Höglin, Fredrikshof.

I Steg 2 gällde det att hålla sig i topp 12 för att gå vidare till en av tre parallella karuseller som utgör nästa del i finalspelet. Återigen var Svensson i topp, den här gången tätt följd av Alf Karlsson, Sterling. Även Tom Nyholm, LuMa, hakade på i toppen. Sist i manskapet som fortsatte till karusellerna blev Djurgårdens vänsterkanon Björn Lilja. Kvalsuveränen Jonny Hall från Cahoot lämnade.

Efter två karusellserier var de tolv halverade. I första karusellen ställdes Olle Svensson nu mot Björn Lilja. Tio poäng skiljde herrarna åt vid seriens slut i Svenssons favör. En tråkig repris för Lilja från förra tävlingen. I den andra karusellen stod Janne Larsen mot Mats Larsson, Kyrk. En kamp som Clanspelaren plockade hem med god marginal. I den tredje karusellen hittar vi Hans-Ingmar Jansson från Växjö och Tom Nyholm, LuMa. Den senare tog hem den återstående finalplatsen.

De tre slutliga finalisterna Svensson, Larsen och Nyholm tampades nu om två platser i den ultimata finalen. Janne Larsen strajkade vilt och lämnade åt de andra två att göra upp sinsemellan. Jokerspelaren, Svensson, drog det längsta strået och lämnade Lunds Tom Nyholm på bronsplats.

En slutlig och helt avgörande serie väntade nu mellan Svensson, som hållit igång sedan förmiddagen, och Larsen, som klev på banorna efter lunch. Två hcp-mässigt jämna spelare som bäddade för en mycket spännande final. Båda spelade bra, precis så bra som de gjort under hela tävlingen för att nå sina platser i finalen. Larsen hittade dock sitt spel ett snäpp bättre och var vassast när det gällde. Svensson fick ihop fina 222 poäng, men det räckte inte mot Larsens 242. Segrare i Skövdes Senior Tour; Janne Larsen, Team Clan BK.

Samtliga resultat finns att se via www.seniortour.se

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info