Hoppa till sidans innehåll

Bowlaren.se ger tävlingsöversikt

31 JAN 2018 13:00
Nyligen startades Bowlaren.se, en sida på internet som samlar tävlingar på ett ställe. Med sidan vill Tim Davidsson skapa en större översikt på vad som finns att spela. - Då kanske folk kan hitta tävlingar som de annars inte hittat, säger han.
  • Skapad: 31 JAN 2018 13:00

När bowlare över hela Sverige tidigare har letat efter tävlingar har det varit svårt. Det går att söka i BITS men det har varit svårt att få en överblick vart man kan starta, vad det kostar och vilket typ av tävlingar det är. Nu har Tim Davidsson från BK Joker startat en sida: www.bowlaren.se just för att göra det lättare att veta vilka tävlingar, du som bowlare, kan spela. 
- Även om vet alla adresser och så har det varit svårt att få en överblick när man måste söka runt. Nu kan man se vad det kostar, vad man kan vinna och så vidare. Det primära målet var att översikten skulle bli bra, säger Tim Davidsson.

Den 31-årige bowlaren utbildade nyligen sig till web-redaktör. Redan under skolgången funderade han på att göra projekt relaterade till den hobby han älskar: Bowling. När han sedan blev klar med utbildningen och inte hittade något jobb behövde han göra någonting.
- Vad kan jag göra på fritiden som behövs i svensk bowling? Jag tänkte på, och hörde från folk, att det var lite dålig struktur på tävlingarna. Då var det en bra start att göra en sida för det, säger han.

På sidan går det att se vilka tävlingar som är igång och kommer att spela i framtiden, där går att utläsa var de går, avgifter, om det finns finalspel, om det är med hcp, antal serier och vilken oljeprofil det spelas på. Meningen är att tävlingsarrangörerna ska skicka in informationen via ett formulär på sidan, men än så länge kommer det inte in så många tävlingar.
- Så idag sitter jag och letar upp tävlingar och lägger upp dom på egen hand. Det är ju inget jättestort än så länge, men man får ju lägga ner tiden om man vill att det ska komma upp ordentligt, säger Tim Davidsson.

Trafiken till sidan ökar hela tiden i takt med att fler och fler bowlare hittar till, både, sidan och dess Facebook-sida. I framtiden hoppas Tim Davidsson att sidan ska utvecklas så pass mycket att han kan ha den som arbete.
- När jag märkte att folk började uppskatta sidan har jag funderat på vad man kan göra med den. Jag ska väl försöka göra det till ett företag och utveckla sidan till någonting som bowlarna verkligen vill ha. Jag har funderat på livestreaming, vara en marknadsföringskanal för tävlingar, hjälpa till med affischer, säger Tim Davidsson, som samtidigt vet att det inte kommer vara lätt:
- Det är bowling vi pratar om, det kanske inte finns några stora pengar att tjäna. Men så länge jag gör någonting för svensk bowling är jag mer än nöjd, säger han.

Länk till sidan: http://bowlaren.se/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info