Hoppa till sidans innehåll

Anmäl dig till SM

08 FEB 2018 13:00
Anmälan till individuella SM öppnar idag, den 8e februari. Mästerskapet spelas i år på New Bowl Center i Stockholm och är en del i Stockholms Bowlingförbunds 100-årsjubileum. - Vi ser det som en stor ära att få arrangera SM, säger Tony Gibbemark.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2018 13:08

Sedan den 15e december har det gått att, som en grupp större än 10 personer, anmäla sig till individuella SM i Stockholm vars kval spelas den 23e februari till och med den 20e maj. Nästan 400 personer har gjort gruppanmälan.
- Vi siktar på att ha 1000 deltagare, säger Tony Gibbemark i DN/Expressen IF som är arrangörsklubb.

SM-arrangörer: Michael Burman, Thomas Åhlén och Tony GibbemarkDet är inte bara föreningar som har gjort gruppbokningar, utan en del bowlinghallar har samlat ihop sig och spelar en start tillsammans. För att då sätta ”spelarna i fokus” hjälper SM-arrangören till med en del av det praktiska, som exempel när Sollentuna Bowlinghall ska spela.
- Vi kommer att hämta kloten, vi erbjuder en gemensam middag och sedan kör vi tillbaka kloten, berättar Thomas Åhlén, som är den på New Bowl Center som är med bland arrangörerna, och Tony Gibbemark säger att man hoppas kunna hjälpa även långväga gäster som, till exempel, kommer med tåg:
- Vi får se om vi kanske kan möta upp dom och lösa det. Det är sådant här som vi vill kunna hjälpa till med, säger han.

Men från och med nu, den 8e februari, kan alla göra sin anmälan till de individuella svenska mästerskapen. För de som behöver finns också ett samarbete med ett hotell som bara ligger femton minuters resa från Gullmarsplan där New Bowl Center ligger.
- Anger man Bowling-SM 2018 när man bokar så får man ett billigare pris, säger Tony Gibbemark.

Hela bowlinghallen har genomgått en förvandling under hösten för att kunna visas upp i absolut bästa skick när Sveriges bowlare ska komma dit och tävla.
- Man har målat pelare och väggar, fixat med belysning och växter. Man kommer också att få nya masker, säger Michael Burman i arrangörsstaben.
- Vi ska ha stor fest här, då måste det vara tjusigt, säger Tony Gibbemark.

Stor fest kommer det vara när SM startar den 23 februari. Då firar Stockholms bowlingförbund 100 år och de fyra föreningar som var med och startade förbundet kommer att spela sina SM-starter. Samtidigt lanseras den bok som skapats för att fira, där man ser tillbaka på det senaste seklet.

Idag blev det också klart vilken oljeprofil individuella SM kommer att spelas på. Det blir en specialtillverkad 41 fot lång profil som kallas SM Stockholm 2018.
- Det ser ut som det kommer vara rätt så mycket friktion på kanten, säger den svenske förbundskaptenen Johan Ekström om SM-profilen som han tror kommer generera höga resultat:
- Tittar man bara på profilen tycker jag det finns mycket som talar för att det kommer bli ganska högt.

Hur tror du att man bäst attackerar oljeprofilen från start?
- Jag skulle säga att det är ganska rakt, runt ribba 7, 8, 9 vid pil. Men det är såklart beroende på spelstil, de som tycker om att spelar rakare kan säkert stå ännu längre ut och spela på hänget. Det är jättesvårt att säga: så här blir det. Jag tycker det ser ut som en bra profil som inte gynnar någon speciell spelstil eller missgynnar någon speciell spelstil, säger förbundskaptenen.

Oljeprofilen är redo, hallen är redo, arrangörerna är redo. Nu kan SM-festen börja. Se till att du är anmäld! 

http://www.2018.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info