Hoppa till sidans innehåll

Special Olympics 2018

01 FEB 2018 13:00
Den fjärde till sjätte maj spelas Special Olympics i Göteborg. Det kommer också vara uttagningstävling till Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019. - Det kommer bli väldigt roligt, säger Nathalie Wallin.
  • Skapad: 01 FEB 2018 13:00

Vart annat år genomförs Special Olympics i Sverige. Det är landets största idrottsevenemang för personer med utvecklingsstörning. Den fjärde till sjätte maj i år kommer närmare 1000 deltagare vara med när 11 idrotter tävlar i Göteborg.
- Bowling är en av de mer populära idrotterna, säger Nathalie Wallin som är projektledare på Svenska Parasportförbundet som i samarbete med Svenska Bowlingförbundet ansvarar för tävlingarna.

Redan nu har runt 200 bowlare anmält sig till tävlingarna som kommer att spelas hos Nordmanna Bowling i Kungälv strax utanför Göteborg. Precis som tidigare har bowlingen näst flest deltagare i Special Olympics, efter fotbollen.
- Bowling är väldigt enkelt och finns tillgängligt för många. Sedan har det funnits ett engagemang inom Svenska Bowlingförbundet att få många deltagare. Ing-Marie Billgren är väldigt driven och har hittat föreningar som riktar in sig på den här målgruppen, säger Nathalie Wallin.

För alla speciella bowlare som anmäler sig till Special Olympics i Göteborg under maj månad kommer det finnas mycket annat än idrott att syssla med. På invigningen kommer kända artister att spela och alla deltagare får gratis inträde på Liseberg, bland annat.
- Det är ungefär 2 200 som deltar i invigningen. Det är en stor tillställning. Det är väldigt kul och socialt när man kan träffa deltagare i de andra idrotterna, säger Projektledaren.

Dessutom kommer Special Olympics i Göteborg vara uttagningstävling till Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019. Svensk bowling har fått möjlighet att skicka 3 killar, 3 tjejer och 2 ledare till tävlingarna i arablandet.
- Det är jättehäftigt. Det kommer bli en väldigt kul tillställning, framför allt för de som från chansen att åka till Abu Dhabi, säger Nathalie Wallin.

Inbjudan A4 171124 BOWLING.PDF

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info