Hoppa till sidans innehåll

Pontus Andersson har spelat tyska ligan

2018-04-11 13:00
Team Clans landslagsstjärna var för ett par år sedan nere i Tyskland och spelade deras liga, men han föredrar den svenska. - Det är unikt, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-04-11 13:00

I den tyska ligan spelar man 5-mannalag över en serie amerikanskt där totalslagningen för laget avgör vem som vinner. De spelar 9 matcher på en helg några gånger per år, men den svenske landslagsmannen Pontus Andersson som har varit där och spelat föredrar det svenska systemet.
- Den svenska ligan är överlägsen när det gäller hur kul det är att spela, säger han.

22-åringen som var bästa svensk på VM i Las Vegas i höstas fick en förfrågan om att spela i den tyska liga för ett par år sedan. I laget spelade redan hans lagkompis i Team Clan: irländaren Chris Sloan.
- Det är ett lag som har mycket internationella spelare och då frågade de, säger Pontus Andersson.

Ganska många europeiska stjärnor spelar återkommande i den tyska ligan, bland annat den danske VM-medaljören Thomas Larsen. Däremot så blev det bara en gång för den svenska stjärnan Pontus Andersson, delvis för att han tycker att det svenska systemet är bättre.
- Även om man får stryk i första serien är det inte kört, utan man kan jobba på. I Tyskland var det bara en serie, då torskade vi den och sen spelade vi nästa, säger han och var inte heller imponerad av stämningen:
- Man försöker ju heja på varandra, men det är inte samma sak som våran liga, där kan vi ju hoppa runt och grejer, säger han.

Trots att den tidigare junior-världsmästaren fick flyget betalt ner till Tyskland vill han inte åka tillbaka eller spela i någon annan europeisk liga.
- Om det liknar det här formatet är jag inte intresserad, säger han och tycker att den svenska ligan är så pass överlägsen allt annat han har testat:
- Det är unikt. Det är synd att inte andra länder tar efter oss. Det är ju ett jäkla ståhej runt våran liga, säger han.

Pontus Andersson, som åker runt hela världen och spelar bowling, säger att det börjar pratas om den svenska ligan utomlands.
- När man säger att man inte kan spela en tävling för att vi ska spela liga förstår folk numer, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info