Hoppa till sidans innehåll

Nu avgörs damernas Elitserie

18 MAR 2016 14:25
Till helgen spelas den sista omgången i damernas Elitserie. Det finns fortfarande några placeringar som inte är avgjorda. Vilket blir det sista laget att ta sig till slutspel och vilka lag blir det som slipper kvala nedåt?
  • Skapad: 18 MAR 2016 14:25

När damernas Elitserie nu avslutas till helgen är tre av de fyra slutspelslagen redan klara. Team X-Calibur, Spader Dam och BK Högland har sedan länge varit överlägsna i serien och bokat biljett till Jönköping. Kring den sista slutspelsplatsen är det däremot mycket mer ovisst, där skiljer det bara en poäng och åtta pinnar i diff. Lagen det handlar om är fjärdeplacerade B-K Eva som på söndag möter BK Skrufscha hemma på Högdalen och femteplacerade Cahoot som på lördag möter bottenlaget BK Calluna hemma i Kalmar.

Det mest raffinerade som kan ske är att BK Cahoot vinner mot Calluna med 14-6; samtidigt som Eva spelar oavgjort mot Skrufscha. Det skulle innebära att B-K Eva och Cahoot hamnar på samma poäng: 18 och skulle ha samma diff: 23. Eftersom lagen vann var sitt inbördes möte skulle differensen i dessa möten räknas. Då kommer B-K Eva gå vidare med en poängs marginal eftersom de vann hemma med 12-8 men ”bara” förlorade med 11-9 borta.

Samma scenario inträffar om Cahoot och Calluna spelar oavgjort och Skrufscha slår B-K Eva med 6-14. B-K Eva har dock allting i sina egna händer, vinner de sin hemmamatch mot BK Skrufscha kommer de att spela slutspel oavsett hur det går mellan Cahoot och Calluna.

BK Skrufscha är även inblandade i nästa streckstrid. Vänersborgslaget ligger just nu precis under det strecket som man ska vara över för att slippa kvala sig kvar i Elitserien. Precis ovanför det strecket ligger färdigspelade Scandinavia BC, som förra helgen förlorade sin sista match mot Spader Dam med 2-18. Det Skrufscha behöver göra för att slippa kvala är att ta minst en poäng på sina två matcher i Stockholm i helgen. De möter BK Eva på söndagen och Hammarby IF i Brännkyrka på lördag eftermiddag.

Hammarby och BK Hallandia kommer att behöva kvala för att hålla sig kvar i Elitserien nästa säsong medan Calluna åker ur och kommer spela allsvenskt nästa säsong. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info