Hoppa till sidans innehåll
Vinnarna Anna Andersson, Spader Dam och Cassandra Persheden, Sundbybergs IK

Anna Andersson vann Eva-turneringen

04 FEB 2018 20:38
Årets Eva-turnering är avslutad efter en lång finaldag. Som slutsegrare i Open-klassen hittar vi Spader Dams vänsterslägga Anna Andersson och i Hcp-klassen står Cassandra Persheden från SIK överst.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2018 07:51

Första blocket i morse stod det 28 spelare på banorna, 14 i varje klass, för att göra upp om sex platser till nästa finalsteg. I Openklassen fanns det gott om kända namn, men också en del nya. De allra bästa i kvalet unnade sig sovmorgon, men vi såg bl a Joline Persson Planefors och Filippa Persson, båda sugna på att ta sig till EM för att försvara ett par EM-guld, hemmaspelaren och fjolårssegraren Susanna Kiiskinen, Skrufschas Jenny Karlsson, Sofia Myllymäki, X-Calibur, och vi såg Annika Kilander, Europacupsegrare redan 2006…

Efter fem serier hade vi kvar Joline, Anneli Blomqvist, B-K Eva, Filippa, Annie Thorell, Spader Dam, Susanna och Sofia.  Nu fick de sällskap av Jenny Wegner, som stått på pallen de senaste tre åren men inte vunnit, Jenny Johansson, Cahoot, Anna Andersson, ensam vänster i startfältet och X-Caliburtrion Victoria Johansson, Josefin Hermansson och Hanna Engberg, den sistnämna juniorlandslagsspelare.

Ytterligare fem serier senare var det sex spelare kvar. Jenny W hittade strikeskorna sista två serierna och slutade med 244 och 279 för 1128. Jenny J inledde istället med 512, tog det lite lugnare i mitten och avslutade med 225 för 1126. De sex delades in i två karuseller, där Jenny W fick sällskap av Victoria Johansson och Josefin Hermansson medan Jenny J tog sig an Susanna Kiiskinen och Anna Andersson.

I karusellerna försvinner det lägsta resultatet. Jossi slog 224 och var bäst i sin, Jenny W höll sig i mitten med 206 medan Vicky drog kortaste strået med 200. I den andra slog Anna 211, Susanna 180 och Jenny J tappade helt sitt fina spel och landade på 167.

I semifinal 1, Jenny W vs "Jossi", var Jenny helt omutlig. Hon slog 279 för andra gången idag och det kunde inte Jossi göra mycket åt, speciellt inte då 4-9 stod kvar ett par gånger i serien.

I semifinal 2 såg Susanna ut att ha ett ganska stabilt övertag under seriens första halva, men sedan kom det ett par dåliga förstaslag med tomrutor som följd för hemmaspelaren, samtidigt som Anna satte en fyrling från ruta 7. Susannas hål i ruta 10 öppnade dörren på vid gavel för Anna, som täckte sig förbi.

Så stod hon där igen, Jenny Wegner, och hade ännu en chans att vinna Eva-turneringen, men återigen fanns en snubbeltråd utlagd. Anna tog kommandot från start med dubbel, spärr och fyrling, och Jenny var aldrig nära. 237-183 skrevs segersiffrorna till, och Anna Andersson kunde lycklig höja pokal och prischeck i luften.

En nöjd Johan Ekström, förbundskapten, konstaterar att konkurrensen på toppnivå har ökat.
- Här finns flera spelare som jag ser som kandidater till Team Sweden – om inte just nu, så på sikt. Jag för dialog med ett par tjejer som helt klart är intressanta, om de är beredda att göra jobbet.

I Hcp-klassens båda karuseller hittade vi Johanna Hedlund, Cahoot, som ofta håller sig långt framme i damtävlingarna, arrangörens Agneta Lundgren och Emma Franzen, Sollentuna, i ”blandkarusellen” och Amelie Holgersson, Cassandra Persheden och Kamilla Christensen i ”SIK-karusellen”.

I ”blandkarusellen” drog Emma Franzen nitlotten och fick kliva av. Johannas 244 och Agnetas 220 var numret för stora. Bland SIK-tjejerna hängde Amelie och Cassandra av Kamilla.

Semifinalen mellan Cassandra och Amelie blev riktigt rafflande och slutade med att Cassandra stod som segrare med 185 mot 186. Agneta Lundgren slog 232 i sin semi för att besegra Johannas 216.

I finalen kopplade Cassandra grepp från start, men Agneta var i kapp i slutet av serien. När hon satte en dubbel i ”foundation frame”, ruta 9, såg det ut som om hon skulle koppla greppet, men 4-9 i ruta 10 förstörde dagen för henne. Segern till Cassandra Persheden, SIK!

- Antalsmässigt så har vi några fler startande i år än i fjol, men det är klart att vi gärna hade sett fler deltagare, säger Lena Sulkanen, som är ordförande i arrangörsklubben.
- Det är roligt att det kommer deltagare från Kiruna, Kalix och Åland, men vi saknar ju spelare från närområdet, helt klart, säger hon och fortsätter:
- Utan stödet från hallen, VBS Bowling och andra sponsorer hade vi inte klarat det här. Förhoppningen, när man lägger ner så mycket arbete som krävs på en tävling, är ju att vi ska få in lite pengar så att våra egna medlemmar ska få något tillbaka. Vi skulle vilja ge stöd till tävlingar eller mer träning, men det blir ingenting nu. Vi går plus minus noll på tävlingen.

Orkar ni ett år till? 

-  Det är ju så roligt, så som det ser ut nu står vi nog där igen 2019!

Skribent: Catharina Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info