Hoppa till sidans innehåll

NAG visar upp sina interaktiva banor

2018-03-14 13:00
Nordic Amusement Group har utvecklat nya interaktiva banor där du, bland mycket annat, kan spela piano genom att rulla klot över tangenter som projiceras på banan. - Det här är någonting nytt, säger Eddy Fransson.
  • Uppdaterad: 2018-03-14 13:58

I Skövde testar Svenska Bowlingförbundets sponsor Nordic Amusement Group sina nya interaktiva bowlingbanor. När Svenska Bowlinghallarnas förbund, SBHF, åker på sin årliga båt-resa med årsmöte, konferens och mässa i början på april kommer Örebro-företaget att offentliggöra sin nya produkt.
- Vi lyfter nöjesbowlingen till en ny nivå, säger Eddy Fransson på NAG.

Interaktiva BowlingbanorTanken är att bowlinghallar ska kunna öka sin attraktionskraft och locka fler kunder till sin verksamhet genom att kunna erbjuda en ny, häftigare, upplevelse, utan att behöva bygga ut eller investera allt för stora summor.
- Detta blir ytterligare ett sätt att få ner fler bowlare till hallarna. Det är en passande produkt för mig som brinner för bowlingen och samtidigt få nöjesbowlingen att fungera, säger Eddy Fransson och fortsätter:
- Många bowlinghallar kämpar ekonomiskt och nöjesbowlingen har sett likadan ut väldigt länge nu, det här är någonting nytt, säger han.

Genom dotterbolaget Swift Tech Interactive har de därför skapat interaktiva bowlingbanor. Med hjälp av projektorer och högtalare som sitter bakom datorskärmarna visas rörliga bilder på banan. Det finns bland mycket annat ett piano som du spelar på genom att rulla ditt klot över tangenterna.
- Basen för det här är i Skövde, de sitter och programmerar gemensamt med Nordic Amusement Group. Vi är här i Sverige så om några bowlinghallar har förslag på utveckling kan de komma till oss med det, säger Eddy Fransson.

Efter 6 månaders utveckling testades de interaktiva banorna förra veckan i Skövde. De är till 80 % färdiga för marknaden och på SBHFs båtresa ska försäljningen börja. Sedan hoppas Eddy Fransson att de ska börja leverera produkter inom någon månad.
- Första installationen tror jag kommer vara om ungefär två månader, säger han.

På O’learys bowling i Skövde kunde vi som var där se pianot som spelade, färgglada mönster som flyttade sig för klotet och rosa fyrkanter som lös upp.  Effekterna fungerar oavsett vilket klot man spelar med och, tack vare infraröda kameror, fungerar det även när man skruvar.
- Det ska vara lätt att hantera, därför har vi en touchscreen där man enkelt kan välja vilken bakgrund man vill spela på, säger Eddy Fransson.

De nya interaktiva bowlingbanorna som Nordic Amusement Group nu testar och kommer offentliggöra i början på april går att installera i alla bowlinghallar och kommer, enligt Eddy Fransson, höja nöjesbowlingen till nya nivåer.
- Det är en helt ny dimension, en helt ny upplevelse, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info