Hoppa till sidans innehåll

Mattias Wetterberg vann Elit-SM

2017-07-03 14:31
Team Pergamons Mattias Wetterberg imponerade när han kvalade sig till TV-finalen i Elit-SM som överlägsen etta. Även i finalen imponerade 28-åringen när han avslutade med sex raka strike och tog hem SM-guldet. - Fy fan va gött, säger han.
  • Uppdaterad: 2017-07-03 15:03

För tre år sedan förlorade Mattias Wetterberg från Team Pergamon SM-finalen mot Martin Larsen. I år fick han möta den blott 16 år gamle supertalangen William Svensson i den TV-sända finalen av Elit-SM. Men det började inte bra för 28-åringen som började låg under med 23 poäng redan efter tre rutor.
- Jag fick ändra plan direkt. Det fanns inte så mycket bryt att spela på, så jag fick spela tightare och rulla in bollen, säger Mattias Wetterberg.

Emanuel Jonsson och William SvenssonEfter de inledande bekymren började sedan landslagsspelaren att hitta kryssen. När han dessutom hittade lite marginaler inåt så slappnade han av.
- Jag drog någon ganska mycket vänster, men den hängde kvar och träffade fickan, då blev det lite bekvämare, säger Mattias Wetterberg.

Med en avslutning på sex raka strike så avgjorde Uddevalla-sonen SM-finalen och kunde slå den unge William Svensson med 224 mot 214. Direkt siktar Mattias Wetterberg mot nya mål.
- Det ska bli gött att få chans till revansch i Europacupen, säger han.

Den dubble regerande Junioreuropamästaren i Masters: William Svensson hade alltså chansen att bli den yngsta SM-vinnaren någonsin men fick nöja sig med silver. Någonting som Västervikssonen inte var allt för ledsen över.
- Det är klart att det är surt när man är så nära men jag är jättenöjd. Bara att komma hit bland de tolv bästa är bra, säger 16-åringen.

BK Kaskads unga talang tog sig till finalen genom att slå sin juniorlandslagskollega Emanuel Jonsson i stegfinalens första match. Inte heller den 18-årige bronsvinnaren var speciellt missnöjd med sin placering.
- Självklart känns det bittert just nu, men som helhet är jag väldigt nöjd. Det var verkligen ingenting jag väntade mig när jag åkte hit, säger Team Alingsås unga stjärna.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
UPP-slaget 11-13 augusti 2017
 

Sommarläger Nässjö
15-17 Augusti 

 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!
 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info