Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Tidbeck Magnus Johnson och vinnaren av "Magnus medalj": Jenny Wegner

Magnus medalj till Jenny Wegner

2018-01-10 13:00
Under helgens AIK Tournament delade den tidigare storspelaren och förbundskaptenen Magnus Johnson ut ”Magnus medalj” till BK Femtionians Jenny Wegner. - Hon är verkligen nummer ett bland tjejerna och en förebild, säger Magnus Johnson.
  • Uppdaterad: 2018-01-10 13:00

För nionde året delade Magnus Johnson ut: ”Magnus medalj” till någon som har fört bowlingen framåt. Mitt under AIK Tournament blev BK Femtionians landslagsstjärna Jenny Wegner första dam att få priset.
- Jag hade praktiskt taget bestämt mig redan förra året att Jenny skulle få det i år, säger Magnus Johnson som är ensam jury för priset.

2016 vann Perstorps stolthet World Cup men ”Magnus medalj” gick då i osannolik konkurrens till Team Pergamons Martin Larsen och Jesper Svensson.
- Egentligen var det nog så att Jenny borde ha fått det förra året. Men helst bör prestationerna ske innan november och så hade Martin Larsen försvarat sitt EM guld i Masters och Jesper Svensson hade haft sitt otroliga år, säger Magnus Johnson.

Men nu gick alltså 2017 års medalj till 23-åriga Jenny Wegner som under de senaste åren inte bara har dominerat den europeiska dambowlingen utan även revolutionerat den med sin teknik och sina rotationer.
- Jag vill gärna se, och tror att det kommer bli så, att hon blir en förebild för hur man ska spela bowling. Med mycket fart och rotationer. Hon är verkligen nummer ett bland tjejerna, säger Magnus Johnson.

Prisets grundare hoppas att medaljen och de 10 000 kronor som priset också innebär ska sporra Jenny Wegner till ytterligare stordåd under 2018 och framåt.
- Hon har ju så stor kapacitet att hon kan vinna precis vad som helst. Skulle hon vinna VM skulle jag inte bli det minsta förvånad, så bra är hon. Hon är minst lika bra som alla andra i världen, säger Magnus Johnson.

Magnus medalj skapades i samband med Svensk Bowlings 100-årsjubileum 2009 när den tidigare storspelaren och förbundskaptenen Magnus Johnson kände att han ville tacka sporten som har gett honom så mycket.
- Det har varit mitt liv, helt enkelt, i väldigt hög grad och jag kände att jag ville ge tillbaka någonting och göra det så att jag fick känna lite glädje själv genom att dela ut det, säger han och tycker i allmänhet att vi i Sverige är för dåliga på att visa uppskattning.
- Tittar man på USA som exempel har de en jäkla massa utmärkelser som delas ut i olika kategorier. När man läser om det förstår man att det är väldigt uppskattat. Där tycker jag att vi är direkt urusla. Därför tycker jag att det kunde vara trevligt att bli bättre på den detaljen, säger han.

Alla vinnare av Magnus Medalj:
2017: Jenny Wegner
2016: Martin Larsen/Jesper Svensson
2015: Sten-Åke Nilsson
2014: Grundarna av Junior Masters: Hans Johansson och Kent Kyrk
2013: Christer Jonsson
2012: Göran Bergendorff
2011: Stefan Larsen
2010: Tomas Leandersson
2009: Leif Larsson

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info