Hoppa till sidans innehåll

Lucky Larsen Masters till Helsingborg

14 FEB 2019 13:00
Årets upplaga av världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters kommer att spelas, den 29:e augusti till den 8:e september, i sundets pärla: Helsingborg på Olympia Bowling. - Sportsligt är det lite kul att komma till nya arenor, säger Martin Larsen.
  • Skapad: 14 FEB 2019 13:00

Redan när Sveriges enda världstourtävling startades 2017 var tanken att tävlingen, som lockar stjärnor från hela världen, skulle flyttas runt i Sverige. Dels för att ge fler svenska bowlare chansen att spela och dels för att ge de tillresta bowlarna möjligheten att se fler delar av Sverige. 
- Efter att man har åkt runt i Europa och världen så vet man att det blir lite slentrian. Vi ville få det att det händer lite olika saker, säger Martin Larsen.

Martin Larsen under tävlingen 2018Efter två, mycket välfungerande, år på Baltiska Bowlinghallen i Malmö med Kulladals BS som organiserande klubb var det dock tufft att ta beslutat att flytta på tävlingen säger den tidigare världsettan Martin Larsen.
- Baltiska, Kulladal och Malmö stad har varit kanon att jobba med, och det har fungerat klanderfritt. Men vi tror ändå på grundtanken att försöka göra lite nytt, det blir en nytändning. Vissa typer av bowlare spelar bra i vissa hallar, så sportsligt är det alltid lite kul att komma till nya arenor, säger 39-åringen och fortsätter:
- Det var svårt att hitta ett nytt ställe, ny stad, vi saknar bra utbud på större sportbowlinghallar. Till slut blev det ingen längre flytt, geografiskt, än till Helsingborg, säger han.

Helsingborgs stad är positiva och Olympia Bowlinghall med förbundskaptenen Patrick Backe i spetsen tycker att det ska bli väldigt spännande att välkomna alla de stjärnbowlare som kommer för att tävla.
- Det är väldigt hedrande. Det är ett tag sedan vi hade en internationell stortävling i Helsingborg, säger Patrick Backe som håller på att se över möjligheterna för att fräscha upp hallen ordentligt:
- Vi ska försöka byta ut laminaten till dess, så att vi kan ge de bästa förutsättningarna för de som kommer hit. I sommar räknar vi också med att göra en del ansiktlyft för att göra hallen mer attraktiv, säger han.

Som vanligt på Storm Lucky Larsen Masters kommer det att hända lite grejer runt omkring själva Patrick Backebowlingen för att spelarna ska trivas och ha det roligt. Tidigare har det funnits både golftävling och efterfest.
- Så att vi får till en upplevelse för spelarna även utanför banan, säger Patrick Backe.

De jobbar på att få till flera häftiga händelser under tävlingen, men en av de saker som är klara till årets upplaga är en final för Early Bird. Söndagen den första augusti kommer de bästa från de tidigare starterna att få spela om en särskild prissumma.
- Lite färre spelare som kommer kvala in där och ha chans att spela till sig lite extrapengar där på söndagskvällen, säger Martin ”Lucky” Larsen.

Av de som går till final via, så kallade, ”Gateways” kommer de tre bästa damerna nu också gå vidare. Detta på grund av att de åtta poäng som damer tidigare har fått i hcp är borta till årets tävling.
- Det blir inget hcp för damerna. Det finns väldigt många duktiga heltidsbowlande damer där ute och vi är en sport där damerna har visat att de är lika bra som killarna, säger Martin Larsen men berättar också att tävlingen inte kommer vara med på EBT.
- Tyvärr har bowlingvärlden lite svårt att samarbeta mellan blocken ibland. Nu har tyvärr Europatouren sagt att de inte vill ha någonting att göra med tävlingar som vill ha PBA-status. Så vi ställdes inför ett dilemma mellan PBA och Europatouren. Det är tråkigt att en av de största tävlingarna i Europa inte är med på europatouren men vi blev tvungna att välja, och då valde vi världstouren och PBA, säger Martin Larsen.

Storm Lucky Larsen Masters kommer fortfarande att ha över en miljon i prispengar och locka några av bowlingsportens absolut största stjärnor. Den här gången till Helsingborg.
- Det ska bli jättekul. Både Spader Dam och Göta är med och är på gång just nu så förhoppningsvis kan det bli ännu mer intresse i stan för sportbowling, säger Patrick Backe.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info