Hoppa till sidans innehåll

Kyle Troup slog Belmonte i finalen

2018-09-09 19:59
Världsettan Jason Belmonte hade chansen att vinna Storm Lucky Larsen Masters för andra året i rad men stoppades i finalen av den 27-åriga tvåhandsbowlaren Kyle Troup från USA. - Det är en underbar känsla, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 20:11

”Det känns som det är min vecka” sa Kyle Troup när han i onsdags vann Storm Lucky Larsens golftävling. Efter en imponerande finalseger, 248 - 232 mot den regerande mästaren och världsettan Jason Belmonte står han jublande glad med den specialtillverkade trofén i famnen.
- Det var verkligen min vecka, jag har tänkt så hela veckan, säger han jublande glad.

27-åringen från North Carolina tog sig till finalen genom att slå ut Chris Sloan i semifinalen efter att den unga irländaren, i den första matchen på stegen, slog ut PBA-proffset Bill O’Neill (236 mot 234), trots en missad spärr i ruta sju.
- Jag hade kunnat gnällt på den missade spärren, men jag tog tag i mig själv och sa till mig själv: ”Tänk inte, bara bowla”, det har gällt sedan igår och det funkade, säger han samtidigt som han är lite besviken på semifinalen.
- Jag hade velat sätta Kyle under lite mera press. En annan gång hade den där 7an eller 10an ramlat, men jämfört med samma tid igår är jag jättenöjd. Det har varit en bra vecka, jag är glad, säger Chris Sloan.

Finalen kom sedan att stå mellan Jason Belmonte, som dominerat tävlingen genom att vinna kvalet och det stora finalsteget över 8 serier där han var över 100 poäng bättre än någon annan. Men hans finalmotståndare Kyle Troup hade en bra plan.
- Jag visste att jag skulle kunna spela Uretan i finalen. Sedan visste jag att jag skulle möta världens bästa bowlare, så jag sa till mig själv att jag behövde tio bra rutor, för jag visste att jag skulle behöva alla tio, säger tvåhandsspelaren.

Amerikanen med de färgglada kläderna började med en trippel medan hans australiensiske motståndare spärrade tian i förstarutan och sedan fick kvar kägla två och tio i fjärde rutan. Då ledde Kyle Troup med 25 poäng.
- Jag såg inget av hans slag, jag visste att de inte skulle påverka mitt spel. Jag visste vilken form jag behövde på mitt slag och koncentrerade mig på det, säger han.

Med sju strike på de åtta första rutorna utökade Jesper Svenssons dubbel-partner ledningen mot Jason Belmonte och när han satte strike i sista rutan stod det klart att Kyle Troup vann Storm Lucky Larsen Masters 2018. Segern är hans tredje på PBA-Touren och hans första på världstouren.
- Det är en underbar känsla. Det är tre år sedan jag vann en titel individuellt. Det här är min mest minnesvärda titel hittills, säger vinnaren och tillägger:
- Jag längtar efter att få komma tillbaka till Sverige.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-10/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info