Hoppa till sidans innehåll

Juridiska utskottet

31 OKT 2019 12:00
Svenska bowlingförbundets nybildade juridiska utskott (JU) kommer framöver att vara första instans för alla protester och överklaganden inom svensk bowling. - Att bedöma utifrån Blå boken och de regler som finns, säger Jesper Ekstedt i JU.
  • Skapad: 31 OKT 2019 12:00

Nyligen tillträdde Svenska Bowlingförbundets juridiska utskott. JU kommer att vara första instans vid alla överklaganden och bestraffningsärenden. För tillfället samlar det nya utskottet information kring en WO-överklagan och ett ärende där en spelare anmälts för osportsligt uppträdande.
- Utskottet blir första instans i alla former för protester, överklagande och anmälningar där de samlar in information från bägge parter som frågan avser och utskottet tar därefter beslut, vilket meddelas bägge parter, och med information om att beslutet kan överklagas till förbundsstyrelsen som fortfarande är vår högsta instans, säger Peter Tidbeck, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

JUs uppgift kommer, bland annat, vara att samla in information kring ärenden. Inhämta information, höra spelare och se om det finns bilder från händelser. Sedan tar de beslut enligt regelverket.
- Det är väldigt handfast utredningsarbete, säger Jesper Ekstedt.

Det juridiska utskottet består av två personer Jesper Ekstedt från Stockholm och Peter Nenzén från Karlstad där den sistnämnde har haft hand om bowlingens regelverk, Blå boken, i nästan tjugo år. 53-åringen har ”spelat bowling i en miljard år” och har Wåxnäs BC som klubbadress.
- Jag har ingen juridisk utbildning men jag har hanterat regelboken och tolkat den, så det är väl därför styrelsen vill ha med mig. Jag ser fram emot det, det är en möjlighet till nya intryck, att tyda, tolka och förtydliga blå boken, säger han.

Utskottets andra medlem, Jesper Ekstedt, kommer bidra med den juridiska kunskapen eftersom han är på fjärde året av sin juristutbildning. 28-åringen har gjort ett par säsonger i Elitserien med AIK men spelar, just nu, mest för att det är roligt.
- När utannonseringen kom kände jag att det passade. Det ger mig viss praktisk erfarenhet och jag känner att jag tillför någonting, säger han.

Förutom att vara första instans och samla information och bereda ärenden till Svenska Bowlingförbundets styrelse kommer Juridiska utskottet att vara ansvariga för bowlingens regelverk, Blå boken, ett område där Peter Nenzén har stor erfarenhet och Jesper Ekstedt ser potential.
- Blå boken kanske inte är helt fulländad. Det finns mycket jobb att göra där också, på sikt. Det måste bli bättre, rent formaliamässigt, säger Jesper Ekstedt som ser fram emot arbetet.
- Det är ändå kul att man kan vara med och påverka, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info