Hoppa till sidans innehåll

Junior Masters tillbaka

2018-10-31 13:00
Klassiska Junior Masters är tillbaka för säsongen 18/19 med ett nytt format utan finalhelger och med fler resor till Europa i prispotten. - Vi kände att det var dags att förändra allting, säger Kent Kyrk.
  • Uppdaterad: 2018-10-31 13:00

När VM startar om ungefär en månad så har hälften av spelarna som representerar Sverige vunnit Junior Masters-tävlingar de senaste tio åren. Pontus Andersson vann t.ex. ungdomsklassen i Ängelholm 2010; Jesper Svensson vann, bland mycket annat, Sverigefinalen 2012 och Markus Jansson vann U-23-klassen i Karlskoga 2013. Den klassiska touren med ungdomstävlingar har till årets säsong uppdaterats.
- Nya DV8 Junior Masters, som vi gör en jättesatsning i, berättar Kent Kyrk, en av grundarna och fortsätter:
- Vi har känt att vi har tappat lite mark. Vi har haft skapligt med startande men känner ändå att vi skulle kunna ha mer, säger han.

Årets åtta deltävlingar ser lite annorlunda ut jämfört tidigare år. En ny sak för säsongen är att det inte längre är några finalhelger att åka på.
- Vi har fått kritik från föräldrarna om att det är dyrt med hotellnätter och så vidare. Så nu kör vi två tävlingar tillsammans istället, som ligger så nära varandra som möjligt, säger Kent Kyrk.

Nu blir det en region som har två deltävlingar samtidigt. Första paret ut är Nässjö och Västervik, som återigen har en deltävling, och den som har bäst sammanlagt resultat från de tävlingarna kommer att få ett av de nya, stora, extrapriserna.
- En europaresa. Det är en resa till antingen Münchens Europatourtävling eller Madrid, för vinnaren av de här två tävlingarna, berättar Kent Kyrk.

Dessutom har Svenska Bowlingförbundet bidragit med starter i Svenska Mästerskapen som priser. Totalt sett kommer det på Junior Masters att finnas mycket att vinna, och mest finns på den stora Sverigefinalen i slutet på touren dit de 24 bästa under säsongen kvalificerar sig.
- Idag är det en total prissumma på 300 000, det är en jäkla satsning från de åtta arrangörerna. Vi tror på detta, säger Kent Kyrk.

Det nya formatet med två deltävlingar i samma geografiska område och inget finalspel är inspirerat av alla de framgångsrika lokala tourerna som finns runt om i landet.
- Det känns som man möter det nya formatet med alla dessa regionala tourer. Lite lokalare tourer fast det är väldigt många som kommer utifrån för att spela dem också, säger Kent Kyrk.

Läs om det nya formatet och vilka tävlingar som finns på http://www.1819.juniormasters.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info