Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM till Sverige 2021

04 SEP 2019 15:36
Helsingborg och Olympia Bowling kommer att stå värd för Världsmästerskapet för ungdomar under 18 år om två år. - Detta kommer ge oss och vår sport en ordentlig skjuts i rätt riktning, säger Patrick Backe på Olympia Bowling.
  • Skapad: 04 SEP 2019 15:36

I Paris, tidigare i år, spelades för första gången en U-18 VM. Om två år kommer det mästerskapet att avgöras i Sverige. Det meddelade World Bowling i veckan. Tillsammans med Helsingborg Stad, Event i Skåne och Olympia Bowling, med IS Göta och Spader Dam i ryggen, hade Svenska Bowlingförbundet sökt om att få stå värd för mästerskapet.
- Vi är väldigt glada att vi äntligen har lyckats få ett mästerskap till Sverige, vilket har varit ett uttalat mål från vår sida, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare i Svenska Bowlingförbundet.

Olympia Bowling som har lång erfarenhet av tävlingar och de senaste åren har haft, bland annat, Elit-SM, Olympia Ladies Open och Storm Lucky Larsen Masters. De ser fram emot ytterligare en bowlingfest i Sundets pärla.
- Detta kommer ge oss och vår sport bowling en ordentlig skjuts framåt. Nu ser vi, med stor tillförsikt, fram emot bowlingsommaren 2021, säger Patrick Backe.

Under juni månad om två år väntas flera hundra bowlare och bowlingintresserade komma till Helsingborg för att njuta av bowling i världsklass. Något som inte hade kunnat hända om det inte hade varit för ett gott samarbete med staden.
- Vi i Helsingborg, tillsammans med den regionala organisationen Event in Skåne, som är det andra offentliga partnern i detta samarbete, är jätteglada över att World Junior Championships 2021 kommer till vår stad, säger Henrik Gidlund, Senior Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Nu har Sveriges lovande ungdomar ett nytt mål i sikte. De har möjligheten att vinna VM-medaljer på hemmaplan 2021.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info