Hoppa till sidans innehåll

Josefin Hermansson och Jenny Wegner nominerade till Jerringpriset

20 NOV 2019 14:28
Världsmästarduon är inte bara nominerade till Årets lag på Idrottsgalan i januari. De är dessutom nominerade till ett av Sveriges absolut finaste priser, radiosportens Jerring-pris, där vinnarna röstas fram av svenska folket.
  • Skapad: 20 NOV 2019 14:28

1983 blev Lena Sulkanen nominerad till Radiosportens Jerring-pris för sina VM-guld men förlorade till Mats Wilander. 1991 blev Åsa Larsson nominerad för sin seger i Världscupen, då fick Pernilla Wiberg priset. För tredje gången har nu bowlingen chans att vinna ett av svensk idrotts finaste pris när Josefin Hermansson och Jenny Wegner idag blev nominerade.

Radiosportens redaktion anser att duons VM-guld från Las Vegas i somras är en av landets elva främsta idrottsprestationer under 2019 och nominerar dem till sitt pris. Nu är det upp till folket som ringer och röstar fram vinnaren av Jerring-priset.

Förra året vann skidskytten Hanna Öberg Jerringpriset med 129 223 röster, bara 2315 röster fler än orienteraren Tove Alexandersson, som även i år är nominerad. Men i år får de framgångsrika idrottarna alltså konkurrens av två bowlare.

Ring och rösta på Josefin Hermansson och Jenny Wegner på  099-206 06, samtalet kostar 3,60, eller gå in och rösta på Sveriges Radios webbplats, eller via Duo-appen.  

Radiosportens nominering: 
"I den rena guldfinalen i dubbel under VM i Las Vegas segrade Jenny Wegner och Josefin Hermansson mot ett sydkoreanskt par trots underläge i slutskedet. Det blev högsta möjliga utdelning i stenhård konkurrens mot flertalet motståndare som bowlar på heltid till skillnad från svenskorna."

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info