Hoppa till sidans innehåll

Joline Persson Planefors vann Origo Ladies Tournament

03 NOV 2019 21:29
Det blev en välspelad final med höga resultat när finalen i Origo Ladies Tournament avslutades på söndagen. Joline Persson Planefors fick kliva högst upp på prispallen i Openklassen medan segern i handicapklassen gick till Söders Hanna Jönsson.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 21:29

24 spelare i varje klass hade tagit sig till final, och 16 i varje klass spelade kvartsfinal på förmiddagen. De åtta bästa spelarna i varje klass spelade sex serier för att ta sig till semifinal. Morgonpiggast och mest sugen på att ta sig dit var BK Femtionians Jenny Wegner, som dundrade in hela 1497 under första passet.

I semifinalen klev spelarna som hade placering 1-8 in i spelet. Det blev sex nya serier, och i Openklassen trädde en hel radda landslagsmeriterade spelare fram. Nybakade Europacupmästarinnan Joline Persson Planefors, Team X-Calibur, toppade med 1444, följd av Jenny Wegner, nu med 1416 och Victoria Johansson, Team X-Calibur, 1386. För att vara bland de åtta som gick till matchspel krävdes 1307, och den sista platsen knep Finlands VM-medaljör Sanna Pasanen, som vi hittar i Högland vid svenskt ligaspel. Spelarna tog med sig resultaten från semifinalen till matchspelet. Ida Andersson gjorde en 300ing i serie 4, men det räckte ändå inte ända fram.

Joline Persson Planefors hade ett gynnsamt utgångsläge och lyckades förvalta det väl. Efter en tveksam inledning hittade Joline ett vinnande spel där hon gjorde 993 på serie 3-6.

-       Det var ingen omoljning mellan semi och matchspel, och jag hade en bra plan så jag tänkte att det bara är att köra på, säger Joline. Det var inte så enkelt som jag trodde till en början, för jag blev helt iskall om händerna i pausen. Det låter som en konstig ursäkt, men så var det och det tog en och en halv serie innan jag började få rätt känsla igen. När jag väl fick det så fattade jag bra beslut och det blev bra.

-       Det är fantastiskt kul att bowla just nu, men jag vill spela mer!! Jag ska försöka få till en vardag där bowlingen kan få ta större plats. Nu är det ganska lugnt ett tag, fram till AIK, som är nästa större tävling.

På prispallen fick Joline sällskap av Victoria Johansson som slutade tvåa och trean Jenny Wegner. 

 

I handicapklassen handlade det mesta idag om Söders Hanna Jönsson. 1299 i ren slagning + 38/serie blev 1527 i semifinalen, vilket följdes av sex av sju segrar, på bra siffror,  i matchspelet. Viktoria Karlsson, BK Kaskad tog hand om andraplatsen och Sandra Lundgren, Linköpings DBS Zorita, knep den tredje och sista pallplatsen i klassen.

 

Förbundskapten Robert Andersson är belåten med utfallet av tävlingen.

-       Jag är stolt över tjejerna som gör det här så himla bra! Igår spelade vi en inofficiell landskamp Sverige – Finland – Norge. Alla spelare i samma start, singel, dubbel och sexmannalag, och vi tog storslam. Då kom Finland i stort sett med det bästa de har medan Norge var lite sargade eftersom de hade ligahelg. Det var en kul grej och vi får se om vi kan få med Danmark också nästa år.

-       I övrigt måste man säga att Joline har haft en fantastisk höst, med först ett bra VM och sen guld i Europa-cupen, och vi får inte heller glömma att Anna Andersson inte är här, eftersom hon spelar WBT-finalen i Kuwait!

 

Sebastian Gustafsson, tävlingsgeneral och hallägare, pustar ut efter prisutdelningen.

-       Idag är jag hyfsat nöjd, men i mitten av veckan var det tungt. Det var färre spelare anmälda än vad vi hoppats på, men det gjordes många starter i helgen så det blev okej ändå. Ändå frågar man sig varför inte fler spelare kommer till en av de få rena damtävlingar som finns. Vi gör ett nytt försök nästa år.

-       Resultatnivån var bra tycker jag. Kanske t o m lite lägre än vad jag hade väntat mig, men jag lägger gärna något som är lite lättare. Det är ju kul att strajka ibland, eller hur?

 

Alla resutat från tävlingen finns här: http://www.origo2019.meriq.se/dynamic/results.asp

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info