Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson utslagen ur TOC

08 FEB 2019 15:22
2016 vann den svenska landslagsspelaren Jesper Svensson majorn Tournament of Champions på den amerikanska proffstouren PBA. I år blev han utslagen efter kvalspelet, trots att han var näst bäst av de vänsterhänta.
  • Skapad: 08 FEB 2019 15:22

Trots att den svenske storstjärnan Jesper Svensson blev nästa bästa vänsterhänte i årets Tournament of Champions, på den amerikanska proffstouren, slutade 23-åringen på 46e plats och gick inte vidare till matchspelet. Bara amerikanen Rhino Page tog sig vidare bland de som håller till på vänster sida av banan.

Bakom tvåhandsdemonen från Vimmerby finner vi, i resultatlistan, många duktiga vänsterbowlare: Jakob Butturff, Ryan Ciminelli och Parker Bohn III, bland andra. Den svenske VM-medaljören från senaste VM snittade 205,78 över kvalets 18 serier som de 64 deltagarna spelade, vilket alltså inte räckte för att gå vidare.

Bland de som har gått vidare, och spelat första matchspelsomgången, leder den australiensiske världsstjärnan Jason Belmonte med över 200 poäng! Tvåhandsbowlaren har haft ett snitt på 233 hittills och vann 6 av sina 8 matcher i går. Det gör att 35-åringens namn står högst upp i resultatlistan så här långt, före Team Pergamons britt Dominic Barrett och den kraftfulla amerikanen EJ Tackett.

Rhino Page ligger näst sist av de 24 spelarna som är kvar till nattens fortsatta matchspel. Nästa chans för de svenska bowlarna är, ytterligare en major, PBA Players Chamionships i Columbus, Ohio som börjar nästa vecka.

Se alla resultat på PBAs hemsida: https://www.pba.com/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info