Hoppa till sidans innehåll

Jenny Wegner vann europatouren igen

2018-10-16 09:53
För tredje gången på fyra år, och andra gången i rad, har BK Femtionians 24-årige landslagsspelare Jenny Wegner vunnit damernas totala europatour. - Redan efter förstas gången jag vann sa jag att jag ville vinna igen, säger segraren.
  • Uppdaterad: 2018-10-16 09:53

När Eric Sjöberg i söndags vann Norwegian Open, årets tolfte och sista tävling på europatouren, stod det klart att BK Femtionians Jenny Wegner för tredje gången på fyra år står som segrare när damernas europeiska bowlingtour, EBT, räknas ihop. Den 24-åriga skånskan har nu flest total-segrar på europatouren någonsin, tillsammans med danskorna Kamilla Kjeldsen och Britt Bröndstedt.
- Då måste jag ju verkligen steppa upp, då måste jag ju slå dem. Nu får jag ta och lägga in nästa växel, säger Jenny Wegner när hon får reda på att hon delar förstaplatsen.

Perstorps stolthet samlade ihop poäng på hälften av tourens 12 tävlingar och vann 47 poäng före den, tidigare, danska världsmästarinnan Mai Ginge Jensen och holländskorna Ghislaine Stigter-van det Tol och Maxime de Rooij, femma kom lillasyster Cajsa Wegner.
- Det är kul. Redan efter första gången jag vann sa jag att jag ville vinna igen och så har jag tänkt efter varje gång. Jag vill prestera lite extra hela tiden för att nå det här extrapriset i slutet på säsongen, säger Jenny Wegner.

Den högt svingande högerhänta bowlaren säger att en av anledningarna till att det går så bra på europatouren är för att hon faktiskt åker runt i Europa och samlar poäng. I år har Spader Dams landslagsbowlare tagit poäng i Stockholm, Helsingfors, Tyskland, Holland, San Marino och Malmö.
- Jag tycker ju om att spela på Europatouren så jag åker gärna och spelar tävlingarna. Det är en fördel för det är inte alla som är villiga att åka på så många Europatourtävlingar, säger Jenny Wegner.

Jenny Wegner högst upp på prispallen i MünchenYtterligare en av anledningarna till att Årets bowlare 2016 & 2017 kan vinna damernas Europatour tre av de senaste fyra åren är att hon, med hjälp av sin stora skruv, kan konkurrera med män. Vilket hon visade i mars när hon vann sin första titel: Brunswick Euro Challenge i München där hon slog, den nuvarande världsettan Anthony Simonsen i finalen, och tog 250 av de 719 rankingpoäng hon vann touren med.
- Det spelar ganska stor roll, eftersom europatouren spelas med killarna också hjälper det att jag kan flytta vänster. Det är klart att jag försöker utveckla mitt eget spel och kunna gå ännu längre vänster, även om vi inte hade spelat mot killarna. Det är någonting både jag och även många andra försöker utveckla, säger Jenny Wegner som säger att hon lär sig mycket av att spela med killarna:
- Det är klart att det utvecklar ganska mycket, killarna spelar på ett annorlunda sätt än oss tjejer. Det är lättare för mig att se och lära än om det bara är tjejer som spelar, säger Jenny Wegner.

24 år ung har nu BK Femtionian- och Spader Dam-bowlaren flest totalsegrar på europatouren någonsin, delat med två danskor. Men Jenny Wegner hoppas kunna fortsätta utvecklas och vinna även nästa år och då vara ensam på toppen. För att nå dit ska hon hålla den utstakade planen.
- Jag ska fortsätta som jag har gjort nu, fortsätta trappa upp träningen, och tävla mycket. Försöka prestera så bra jag kan när jag väl är ute och tävlar. Lägga på någon timmes träning här och där. Sedan har vi börjat träna mer fys och jag hoppas att det kan ge lite mer resultat också, säger hon.

Både Jenny och lillasyster Cajsa Wegner tränar på bowlingbanorna nästan varje dag men har, tillsammans med resten av landslaget, också ökat träningsdosen i gymmet. Någonting som börjar märkas i spelet.
- Vi kör fys, två, tre gånger i veckan. Jag tycker själv att jag känner mig starkare på banorna. Jag känner att jag har lättare att ”sätta” mitt slag, sedan kommer det ta lång tid innan man ser några stora resultat, säger Jenny Wegner.

Jenny Wegner fortsätter att jobba hårt, både på banorna och i gymmet, för att utvecklas ännu mer. HonTvåan på herrarnas Europatour: Jesper Svensson, Team Pergamon har vunnit damernas europatour tre av de fyra senaste åren och har de tre senaste europamästerskapen vunnit nio medaljer men är inte nöjd.

Bland herrarna slutade Jesper Svensson tvåa på europatourrankingen efter amerikanen Anthony Simonsen. Nästa svensk på listan var Pontus Andersson på en fjärde plats.

Damernas slutgiltiga ställning Europatouren 2018: 

1. Jenny Wegner Sverige 719 poäng
2. Mai Ginge Jensen Danmark 676 poäng
3. Ghislaine Stigter-Van der Tol Holland 575 poäng
4.  Maxime de Rooij Holland 520 poäng
5. Cajsa Wegner Sverige 472 poäng
6.  Sin Li Jane Malaysia 454 poäng
7.  Daria Pajak Polen 415 poäng
8.  Siti Safiyah Malaysia 392 poäng
9.  Daphne Tan Singapore 362 poäng
10. Danielle McEwan USA 355 poäng

Herrarnas slutgiltiga ställning Europatouren 2018: 

1. Anthony Simonsen USA 594 poäng
2.  Jesper Svensson Sverige 537 poäng
3.  Thomas Larsen Danmark 439 poäng
4.  Pontus Andersson Sverige 438 poäng
5.  Carsten W. Hansen Danmark 421 poäng
6. Kyle Troup USA 375 poäng
7.  Rafiq Ismail  Malaysia 370 poäng
8. Christopher Sloan Irland 354 poäng
9.  Richard Teece  England 351 poäng
10. Gaetan Mouveroux Frankrike 338 poäng
Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info