Hoppa till sidans innehåll

Jason Belmonte tog sin tionde major

12 FEB 2019 09:53
Nu har tvåhandsikonen Jason Belmonte tagit sig upp bland de absolut största inom bowlingsporten efter att 35-åringen i helgen vann sin tionde majortitel på PBA-touren. - Det är galenskap, sa han själv till pba.com
  • Skapad: 12 FEB 2019 09:53

Den australiensiske världsstjärnan Jason Belmonte tog i helgen sin tionde major-seger på den amerikanska proffstouren och har nu flest någonsin, tillsammans med de legendariska amerikanerna Pete Weber och Earl Anthony. 35-åringen var etta på stegen inför finalen i Tournament of Champions, tävlingen som Jesper Svensson vann 2016.
- Det har inte riktigt sjunkit in ännu, att se mitt namn bredvid Pete och Earl är en överväldigande känsla just nu, sa Jason Belmonte till PBA.com.

Stegfinalen började med att Josh Blanchard slog Sean Lavery-Spahr innan han förlorade mot EJ Tackett. Den kraftfulla amerikanen besegrade sedan Marschall Kent, som valde att spela Uretan snett in mot fickan. När EJ Tackett sedan mötte Jason Belmonte började den toppseedade tvåhandsspelaren med fyra raka strike.
- Jag började med fem bra slag och var till största delen ganska lugn, sa Jason Belmonte till pba.com.

Ledningen från de inledande kryssen höll sig hela vägen ut, trots en missad spärr i femte rutan, och Jason Belmonte tog hem 50 000 $ i första pris med 225 mot 196 för EJ Tackett. Därmed har bowling-ikonen nu vunnit 19 segrar på den amerikanska proffstouren och 10 majors under bara 12 säsonger.
- Nu när jag har vunnit tio längtar jag efter att nå elva. Om jag når till elva kommer jag kunna fokusera fullt på bowling och inte lika mycket på rekorden, sa Jason Belmonte.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info