Hoppa till sidans innehåll

Fyra svenskar till Europatourfinalen

11 APR 2019 09:17
Förra årets segrare Jenny Wegner och Pontus Andersson, samt Jesper Svensson och Cajsa Wegner har kvalificerat sig till årets EBT Masters i sommar. - Det är ett tufft startfält, säger Jenny Wegner.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 09:17

Förra året blev det dubbla svenska segrar i Europatour-finalen: EBT Masters. Även i år finns det god chans eftersom fyra svenskar har tagit sig till slutspelet som avgörs, den fjärde juli, i samband med tävlingen Madrid Challenge.

Båda de regerande mästarna Jenny Wegner, BK Femtionian, och Pontus Andersson, Team Clan, har kvalificerat sig bland de åtta damer, och åtta herrar, som gör upp om titeln. Bland de sexton världsstjärnorna ser vi också, lillasyster, Cajsa Wegner och tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson.
- Det är ett tufft startfält i år, vilket, enligt mig, är superroligt. Det kommer säkert att bli väldigt jämnt mellan många av oss. Förutom att jag, såklart, vill vinna så ser jag det som bra träning inför, förhoppningsvis, kommande mästerskap, säger Jenny Wegner om det obekräftade startfältet.

Den 25-åriga Perstorpstjejen hoppas på att komma med till höstens VM som spelas i Las Vegas den 22 – 30 augusti 2019. Men först och främst ska hon alltså spela EBT Masters i sommar, en tävling som hon tycker att det är hedrande att få spela.
- Det är en extra belöning för att man har spelat bra på de tidigare tävlingarna under året. En bonus helt enkelt, men som kräver att man även presterar, för det är trots allt de åtta bästa på Europatouren man kommer att möta, säger hon.

Om det är någon av de kvalificerade som tackar nej till att vara med i Madrid till sommaren kommer nästa på 2018 års rankinglista att få en inbjudan. Det krävs dock ganska många bortfall innan fler svenskar får en plats. Ida Andersson, BK Högland, är bästa svenska utanför topp åtta på en 16e plats och Team Alingsås vänstersnidare James Blomgren är bästa svenska herre på 14e plats.

De kvalificerade:

Damer: 
1. Jenny Wegner, Sverige
2. Mai Ginge Jensen, Danmark
3. Ghislane Sigter van der Tol, Nederländerna
4. Maxime de Rooij, Nederländerna
5. Cajsa Wegner, Sverige
6. Sin Li Jane, Malaysia
7. Daria Pajak, Polen
8. Siti Safiyah, Malaysia

Herrar:
1. Anthony Simonsen, USA
2. Jesper Svensson, Sverige
3. Thomas Larsen, Danmark
4. Pontus Andersson, Sverige
5. Carsten W. Hansen, Danmark
6. Kyle Troup, USA
7. Rafiq Ismail, Malaysia
8. Christopher Sloan, Irland

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info