Hoppa till sidans innehåll

Formocupen samlar in till Barncancerfonden

29 NOV 2019 13:00
Förra året samlade Bulltofta BK in 17 001 kr till Barncancer-fonden. Nu startar de årets insamling, som avslutas med juniortävlingen Formocupen. - Den är traditionsförankrad och spelas alltid mellan jul och nyår, säger Jonas Torstensson.
  • Skapad: 29 NOV 2019 13:00

Under helgens omgång i den svenska seriebowlingen har Bulltofta BK startat en insamling till barncancerfonden. De kommer själva att arrangera lotterier och har fått, bland annat, en tröja av Spader Dam och klot av Martin Larsen för att auktionera ut. Samtidigt hoppas de att fler hänger på.
- Till helgen är det så att Syd- och Mellan-allsvenskan spelar sammandrag runt om i landet och det är ett bra tillfälle att göra lite sådana här kringaktiviteter. Dessutom är det så att Pergamon kommer ner och ska spela mot Kulladal, så då ska vi ordna någonting också, säger Jonas Torstensson, ordförande i Bulltofta BK.

Inspirerade av Sandra Anderssons insamling ”Bowlare bryr sig” till Cancerfonden ville Malmö-klubben, förra året, ha någon form av insamling till välgörande ändamål. Då samlade de in över 17 000 kr till barncancerfonden, eftersom föreningen står bakom ungdomstävlingen Formo-cupen.  
- Barn är ju nära förknippat med Formocupen, då blev det barncancerfonden. Alla har ju någon i sin närhet som är drabbade av cancer, och när det drabbar barn är det ännu hemskare, säger Jonas Torstensson.

I år är det fler föreningar som har hoppat på tåget och under helgens sammandrag kommer det vara insamlingar på flera olika håll i landet. Men insamlingen tar inte slut på söndag.
- Den fortsätter under hela december. Vi kommer att skänka 10 kronor för varje startande i Formocupen till Barncancerfonden, säger Jonas Torstensson.

Den populära ungdomstävlingen har spelats varje år sedan 1970, i olika hallar i Skåne, och riktar sig till breddbowlare under 23 år.
- För att det finns för få tävlingar för ”nybörjare” och, inte så rutinerade bowlare. Det finns inte jättemånga tävlingar för de som kanske inte är högst upp i eliten. Det gör också att vi har ett hcp-system som är ganska frikostigt. För att de som är lite ”fräschare” på banorna ska ha möjlighet att prestera bra gentemot sina, mer rutinerade, motståndare, säger Jonas Torstensson.

Med avstamp i helgens sammandrag hoppas Bulltofta BK öka medvetenheten kring barncancer, samla in pengar till välgörande ändamål, och samtidigt få så många som möjligt att spela Formocupen.
- Vi hoppas kunna fylla hallen, det är 120 startande. Det hade varit jätteroligt. Det märks ju att vi har blivit fler bowlare de senaste åren, framförallt i de yngre ålderskategorierna. Det är jätteroligt, säger Jonas Torstensson.

 

Länk till tävlingen: http://www.bulltofta.org/Formocupen
Läs mer om insamlingen här: http://www.bulltofta.org/Barncancerfonden/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info