Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tuula Kemppainen Prispallen i Origo Ladies

Finsk seger i DV8 Origo Ladies Tournament

2018-11-04 21:15
Eliisa Hiltunen, 25 år och finländsk landslagsspelare, visade att höstformen är fortsatt fin när hon tog hand om segern i årets upplaga av DV8 Origo Ladies Tournament. Förra helgen blev hon tvåa i individuella Europacupen efter Mai Ginge Jensen.
  • Uppdaterad: 2018-11-04 21:15

Hiltunen presenterade sig redan i kvalet, som hon vann på 1476. I dagens semifinal – tack vare sin placering stod hon över kvartsfinalen – blev hon fyra på 1365, 82 poäng bakom ledande Sandra Andersson, Full House. B-K Evas Susanna Kiiskinen hade 1401 och Höglands Ida Andersson 1387. Annie Thorell, Spader Dam, Victoria Johansson, X-Calibur, Jenny Wegner, 59:an och Janina Lindberg, Merci, fullbordade oktetten som spelade Round Robin. Lindberg slutade med 289 för att ta sig till semin och hålla undan för Jossi Hermansson, som slutade sex pinnar bakom.

 I matchspelet öste Eliisa på och vann sex av sju matcher. Sandra gjorde likadant, men inte riktigt på samma resultatnivå. I sjunde serien hade både Sandra och Eliisa svårt att få med sig sista käglan, och i ruta sju ledde Sandra med några pinnar. En tomruta för Sandra i ruta åtta gjorde att Eliisa gick förbi.

Sandra Andersson mötte Susanna Kiiskinen, som inte hittade något spel alls, och hade sin bonus klar ganska tidigt. Det såg Eliisa Hiltunen också ut att ha. Hon mötte Ida Andersson, som inledningsvis hade stora bekymmer, men som plötsligt satte en bingo på slutet och vips så var läget helt annorlunda. Ida landade på 183 och tvingade Hiltunen att sätta en dubbel i sista rutan för seger både i serien och tävlingen. Strike + spärr hade blivit oavgjort och bara 15 poäng i bonus, vilket inte hade räckt till att besegra Sandra. Hiltunen kunde sätta en trippel i sista rutan och slog därmed tvåan Sandra Andersson med 18 poäng. Victoria Johansson slutade trea.

Hcp-klasspallen, foto: Josefin NIlssonHandicapklassen vanns av Katarina Norlin, Söder före Malin Skoglund, Cahoot och Nora Johansson, Eksjö BK/EBOK. Norlin tog ledningen före Skoglund i semifinalen och lyckades hålla undan genom matchspelet. Båda vann sex av sju matcher och det hela avgjordes först i sista serien, då banlottningen hade tussat ihop dem. Norlin kunde besegra Skoglund med 261 mot 243 och med det säkra segern.

Under dagens finalspel blev det också två 300-serier. Brios Anna Staflund firade födelsedag (grattis!) genom att sätta sin i kvartsfinalens tredje serie, och några timmar senare var det Ida Anderssons tur, i semifinalens femte.

Tävlingsarrangören och hallägaren Sebastian Gustafsson var trött men glad när det hela var avslutat.
- Jag är jättenöjd! 139 startande och 260 starter, det är fler än i fjol och så länge vi ökar är det bra! Norskorna hittar hit, och finskorna också i år, det är roligt!

Hur tänkte du när du valde profilen? Det blev ganska höga siffror i år.
- Alltså, nån gång måste de väl få strajka? De allra bästa gör det oavsett underlag, men de som inte är superelitsatsande kan behöva lite kul ibland. Den är inte jättesvår, men det finns klurigheter. Anneli Blomqvist kallade den för ”svårlätt”, och det är nog en skaplig beskrivning. Dessutom får jag ofta höra av oljemänniskor att jag har en ”damvänlig hall”, och det hjälper väl också till. 

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info