Hoppa till sidans innehåll

Emil segrade efter femton serier

2017-11-12 18:37
Under helgen samlades landets duktiga u21:or i Skövde för att spela säsongens andra tävling i DV8 Junior Masters. Nästan 100 spelare kom till start för att kvala sig in i söndagens final där 16 spelare gör upp om segern.
  • Uppdaterad: 2017-11-12 18:37

Tävlingen har som bekant ett nytt upplägg i år där alla spelare deltar i samma klass men har möjlighet att ta sig vidare till finalen från flera olika genvägar. Johanna Stål från BK Högland toppade kvalspelet på fina 1534, en poäng före tvåan Benjamin Jonsson, Team Pergamon. Tillsammans med ytterliagare 14 spelare tog de sig vidare till söndagens finalspel som spelas i flera steg.

I det första steget på förmiddagen gjorde åtta spelare upp om fyra platser. Emil Fransson från Eksjö/EBOK rev av en riktig höjdarserie som start och höll sig i topp när det hela var färdigspelat. Tillsammans med Albin Sandberg(Vimmerby), Alice Flodin(Mörlanda) och Joakim Karlsson(Sigma) tog han sig vidare till Steg 2.

Från kvallistan fylldes finalen på med fyra spelare som stått över förmiddagens spel och pruceduren upprepades. Fyra serier och hälften lämnar. Emil Fransson åter i topp med smått otroliga 1019 just före Kim Fahlström(Clan) på 1004. Joakim Karlsson hankade sig fram ytterligare ett steg och så även Alexander Flodin(Joker).

I det tredje finalsteget anslöt de sista spelarna från kvalet som fått äran att stå över ända tills nu. Alexander Flodin tog täten och reserverade en plats åt sig i karusellen när han höll en jämn nivå i toppen med 954 poäng. Emil Fransson som spelat samtliga serier sedan morgonen visade inga trötthetstecken. Inte heller Joakim Karlsson. Kvaltoppen Johanna Stål tog sig också vidare.

I karusellen gäller det sedan att serie för serie inte vara sämst, då får man lämna spelet. En efter en droppar spelarna av tills en vinnare återstår. I första steget var det slutspelat för Joakim Karlsson som därmed placerar sig på en fin fjärdeplats efter en hel dags spel. I den andra serien blev det Johanna Ståls tur att lämna spelet på bronsplats. Alexander Flodin och Emil Fransson hade strikefest och ordnade varsin plats i den slutliga finalen.

När det så blev dags för den avgörande serien för att skilja spelarna åt mattades strikespelet av något och siffrorna kom ned i nivå. Alexander började med några oturliga genomskärare men hittade sedan en strikerad. Emil gasade från start men fick också en genomskärare vilket gav hopp åt Alexander. Trots sju strike i serien för Alexander räckte det inte att komma ikapp Emils fina spärrspel. Slutresultatet blev 228 mot 214 i Emils favör.

Se samtliga resultat här och websändningen från finalen här.

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info