Hoppa till sidans innehåll

Elitstipendium till Annie Thorell

2017-10-03 09:34
Riksidrottsförbundet och Svenska spel presenterade idag vilka 50 elitidrottare som tilldelas deras Elit-idrottstipendium. Bland dem finns en bowlare: Spader Dams Annie Thorell.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 09:34

457 idrottare från 57 olika specialidrottsförbund sökte Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium men bara 75 stipendiater blir tilldelade de 50 000 kronorna som stipendiet innebär. En av de som förärats med ett stipendium är Spader Dams bowlare: Annie Thorell.
- Elitidrottstipendiet ger ett oerhört viktigt stöd till studerande idrottare i deras satsning mot världstoppen, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

De senaste två åren har den svenske landslagsbowlaren Joline Persson Planefors fått elitidrottsstipendiet men i år gick alltså möjligheten att ta emot priset på idrottsgalans scen till vinnaren av Olympia Ladies Open: Annie Thorell.
- Att kunna kombinera idrottskarriären med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären. Så tar vi svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel i pressmeddelandet.

22-åringen från Göteborgs skärgård blev i februari uttagen till Team Sweden och är med i Svenska bowlingförbundets damsatsning. Nu är hon dessutom med i den samling elitidrottare som får stipendium från RF tillsammans med, bland andra, Paralympics guldvinnaren Maja Reichard; H65 Höörs handbollsstjärna: Marie Wall.

Förutom de 50 000 kronorna som stipendiet ger ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundets i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 

Online Scoring
Resultat

 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10
Resultat
 
 SUL
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info