Hoppa till sidans innehåll

Dopad bowlare i World Games

2018-07-10 10:36
Vinnaren av World Games i Polen under förra året, tyskan Laura Beuthner, har ertappats med doping och blir fråntagen sin guldmedalj. Istället tilldelas nu amerikanskan Kelly Kulick guldet.
  • Uppdaterad: 2018-07-10 10:41

Nästan 40 olika idrotter tävlade under World Games i Wroclaw, Polen, förra året. Bowling var en av idrotterna som var med i spelen, Sverige var dock inte representerat. Tyskan Laura Beuthner vann bowlingen under World Games men har nu ertappats dopad. Istället går nu guldet till Kelly Kulick, USA, silvret till Clara Guerrero, Colombia och bronset till Daria Kovalova, Ukriana.

Den tyska landslagsstjärnan, som tog två medaljer på EM 2016, ertappades med det förbjudna ämnet Hydroklortiazid och stängdes av redan i november 2017, enligt ett pressmeddelande från World Bowling under måndagen. Ämnet är ett urindrivande ämne som ofta används i läkemedel tillsammans med blodtryckssänkande substanser. Under nästa augusti månad kommer nu en utredning att genomföras av världsbowlingförbundet som sedan kommer att bestämma påföljd.

Den tyska bowlaren var en av tre idrottade som åkte dit för doping under World Games i Polen där de andra två var en brasiliansk kick-boxare och en polack som tävlade i inomhusrodd.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter
 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info