Hoppa till sidans innehåll

Dominic Barrett vann Kuwait Open

06 NOV 2019 17:25
Martin Larsen blev bästa svensk på Kuwait Open när klubbkamraten i Team Pergamon, Dominic Barrett finalslog Höganäs BC:s europatourledare Arnar Jonsson i finalen. - Det har gått bättre än väntat, säger Martin Larsen.
  • Skapad: 06 NOV 2019 17:25

Den brittiske 34-åringen Dominic Barrett behövde en strike i sista rutan för att vinna 50 000 $ och ta hem sin åttonde titel på PBA-touren när Kuwait Open avgjordes idag. Efter ett par djupa andetag slog den rutinerade Team Pergamon-spelaren vad han behövde och besegrade Islands Arnar Jonsson i finalen, 278 mot 277.
- Man går igenom sin mentala rutin och försöker upprepa sitt slag, säger Dominic Barrett på World Bowlings sändning.

Den trefaldige Europatourvinnaren var tolva i kvalet och tog sig till stegfinalen som trea och klättrade på stegen genom att slå först Ildemaro Ruiz från Venezuela 276 – 223, och sedan den regerande världsmästaren i Masters Mitch Hupé 253 mot 230. Till slut stod ”Dom”, som han kallas, i finalen mot isländske Arnar Jonsson. Den 25-årige finalmotståndaren spelar i det svenska seriesystemet för Höganäs BC och tänkte lugna tankar inför sitt livs största match.
- Bara att jag skulle njuta av momentet, och så klart försöka vinna, säger Arnar Jonsson.

Arnar JonssonArnar Jonsson, som vann guld i Masters på junior-EM i München 2011, har under säsongen fått sitt stora genombrott och leder Europatouren inför helgens sista deltävling i danska Ålborg. Han är dock nöjd med en andraplats i Världstourtävlingen Kuwait Open.
- Jag är jättenöjd med en andraplats. Det hade såklart varit magiskt att vinna hela skiten men mot de här bowlarna kan man inte vara annat än nöjd, säger han.

Bästa svensk blev Team Pergamons Martin Larsen som kommit tillbaka från sviterna av en bilolycka i somras. Förra veckan blev den tidigare världsettan 22a i US Open och nu en nionde plats i Kuwait Open, som räknas in på både Världstouren WBT och på den amerikanska proffstouren PBA.
- Det har gått bättre än väntat. Det var för många dåliga slag för att komma riktigt nära, men bra mental inställning har tagit mig långt ändå, säger 40-åringen som inte har så mycket känningar av den brutna handleden och det brutna revbenet:
- Väldigt lite. Mestadels att kroppen tar längre tid att återhämta sig. Jag behöver mer gym, US Open tog hårt på kroppen, säger den svenska landslagsstjärnan.

Europatourvinnaren Anna Andersson, som blev inbjuden till att spela WBT-finalen imorgon, blev Anna Anderssonfjärde bästa dam i tävlingen och fick därför spela damfinalen idag. Första matchen i den stegfinalen blev mot Liz Johnson, historiens bästa dambowlare.
- Det var klart att det var lite nervöst. Men jag försökte bara se det som bra träning, säger den vänsterhänta Spader Dam-spelaren.

Den 23-åriga svenskan hamnade tidigt i underläge när hennes amerikanska motståndare började med en trippel.
- Jag gjorde ett par dåliga slag i början med fel boll och lät henne ta greppet i matchen. I ett sådant kort format, med denna resultatnivån, och mot en av världens bästa bowlare är det svårt att ta igen, tyvärr, säger Anna Andersson.

Ett taktiskt bollbyte gjorde att skånskan kunde närma sig med en fyrling, men mot världstvåan var det egentligen aldrig nära. Hon är dock tillfreds med sin insats i Kuwait Open.
- Jag är väldigt nöjd faktiskt. Sen känner man ju ofta att man kunnat göra mer, men att gå till final i en sådan här stor tävling där det krävs att du strikear för att hänga med är mer än jag kunde hoppas på när jag åkte ner. Det har varit en lärorik tävling för min del, säger Anna Andersson som ska spela Världstourfinal i morgon:
- Det känns konstigt att det jag åkte hit för från första början inte börjat ännu, och att man har en tävling kvar. Men jag är väldigt laddad och det ska bli en rolig upplevelse, säger hon.

Följ morgondagens WBT-final på https://www.dailymotion.com/World_Bowling

Se alla resultat från Kuwait Open här: http://www.abf-online.org/results/13thkuwait_Rnd1.htm

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info