Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gregg Ellman

Dom Barrett vann US Open

2018-11-01 08:53
Team Pergamons Dominic Barrett från England vann i natt major-titeln US Open på den amerikanska proffstouren efter att ha slagit tävlingens dominant de senaste året i finalen. - Det här betyder så mycket, säger Dominic Barrett till PBA.com.
  • Uppdaterad: 2018-11-01 08:53

Precis som förra året dominerade den vänsterhänte Jakob Butturff US Open kvalet. Då kvalificerade sig 24-åringen som etta på stegen med 617 poängs marginal. I årets, förändrade, upplaga med fyra olika oljeprofiler och nyoljat varje kvalstart blev marginalen ner till tvåan, Kristopher Prather, 552 poäng. 26-åringen har varit i hysterisk form den senaste tiden och kvalificerade sig till stegfinalen i alla tre, föregående, tävlingar på ”höstsvingen”.

Jakob ButturffDe två amerikanerna var överlägsna under kvalet det 56 serier långa kvalet och slutade långt före det övriga fältet. De som var närmast och tog sig till stegfinalen var dock inga dåliga spelare: 2016 års bästa spelare på PBA-touren EJ Tackett, brittiske, tidigare majorvinnaren, Dominic Barrett och den, före detta världsettan, Marshall Kent.

Stegfinalerna började med att den 33-årige britten, som vunnit en majortitel tidigare, övertygande, slog ut båda sina motståndare på stegen, Kent och Tackett, genom att snitta 261 i de två första matcherna. När den svenske mästaren i 8-manna med Team Pergamon sedan slog Kristopher Prather i semifinalen gjorde han det med flera klotbyten och en avgörande dubbel i sista rutan.

Finalen mot Jakob Buttuff fick även den en nervös avslutning. ”Dom” Barrett, som var tvåa i US-Open 2015, förlorade en tidig ledning när han i ”tommade” i femte rutan, men tog sedan tillbaka greppet genom en dubbel i ruta åtta och nio vilket gav den 6-faldige vinnaren på USA-touren att stänga matchen med ytterligare en dubbel i sista.

Första krysset satt där det skulle, men sedan ställde britten kvar två käglor på nästa slag, 4 och 6. Han behövde välta en av dem för att säkra seger, med en ynka pinne. Dominic Barrett från Colchester i England, slog ner kägla 6 och säkrade segern i en av världens mest prestigefyllda tävlingar: US Open. Jakob Butturff tripplade i sista och slutade en poäng ifrån titeln i majorn han dominerat två år i rad.

”Det här betyder så mycket, framför allt för min familj därhemma. Min fru har knappt sovit på tio veckor eftersom vi har en nyfödd bebis. Jag tror att det är dags för mig att ta hand om mina faderliga plikter och min familj” sa Dominic Barrett till PBA.com efter segern.

Både Jakob Buttuff, som kommer spela VM för USA, och de fem svenskar som ställde upp i tävlingen, men inte tog sig vidare bland de 36 bästa, får komma tillbaka nästa år och göra ett nytt försök att ta sig långt i världens tuffaste tävling: US Open.

Se alla resultat här: https://www.bowl.com/US_Open/US_Open_Home/U_S__Open_Results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info