Hoppa till sidans innehåll

Det blir tre finalmatcher bland herrarna

19 MAJ 2019 11:49
Den första SM-finalen mellan Team Clan och Team Pergamon slutade oavgjort 10 – 10. Därmed är det garanterat att det blir tre matcher i kampen om SM-guldet. - Det blir grisigt, säger Daniel Fransson i Team Pergamon.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 11:49

Det finns de som säger att årets SM-slutspel för 8-mannalag i Bowling är de jämnaste någonsin. När den första SM-finalen, i bäst av tre, mellan bowlingsveriges två giganter: Team Clan och Team Pergamon dessutom slutade oavgjort 10 – 10 står sig den tesen ganska bra.
- Vi slår dem med nästan 200 poäng men det gäller att ta banpoängen, säger Daniel Fransson.

Team Clan hade, som seriesegrare, valt den 41 fot långa oljeprofilen, som gärna spelas längre in, och det blev tidigt spel långt in i banan. Nässjö-lagets VM-spelare Peter Hellström spelade till vänster om fjärde pilen i banan redan i första serien.
- Båda lagen har en plan på hur man vill spela banan och hur vi vill att oljan ska brytas ner. Det märks redan på uppvärmningen när båda lagen försöker få banan att bli som de vill. Då blir det rätt så grisigt, och tufft, säger Daniel Fransson.

Med landets två bästa lag på banorna blev resultatnivån därmed förhållandevis låg. Det var egentligen bara Team Pergamons vänstersnidare Kim Bolleby som stack ut med 277 i första serien, som gjorde att de regerande mästarna kunde ta totalen, och 932 totalt.
- Det är mycket folk i hallen, det har regnat, det är väldigt fuktig och oljan påverkades av det. Det blev som att spela på klister. Det blev svårt. Men jag är jäkligt nöjd med hur vi genomför matchen. Målet var att spela varje ruta, hela tiden och vi ger dem en jäkla match, säger Pontus Andersson.

Precis som många matcher under det här slutspelet blev det olidligt jämnt, spännande och det svängde fram och tillbaka hela tiden. Både Clan och Pergamon hade kunnat stå som segrare, men istället blev det oavgjort och redan 12:20 spelas nästa match.
- Våra coacher sitter och smider en plan nu som vi snart kommer att få höra, säger Daniel Fransson.

Se resultaten på: http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176922

Följ slutspelet vid slutspelssidan: http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-mannasm-slutspel2019nykoping/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info