Hoppa till sidans innehåll

Clan ryckte till final

2018-05-12 15:24
Med 23 raka strike i serie tre ryckte Team Clan ifrån IS Göta från Helsingborg i SM-semifinalen, vann och tog sig till final mot Team Pergamon, för femte året i följd. - Vi tog rätt beslut vid rätt tillfälle, säger Alfred Berggren.
  • Uppdaterad: 2018-05-12 15:29

De senaste fyra åren har SM-finalen stått mellan svensk herr-bowlings giganter: Team Pergamon och Team Clan. Så kommer även årets final att se ut efter att Clan idag slog ut IS Göta i två raka semifinalmatcher.
- De var lite bättre helt enkelt, säger Martin Blixt, IS Göta, den trefaldiga världsmästaren som gjorde sin sista Elit-match i och med förlusten:
- Jag ska inte bowla i morgon i alla fall. Det känns surt, vi hade lite andra ambitioner.

Martin Blixt, IS GötaEfter gårdagens förlust på oljeprofilen Rosenqvist valde Göta att spela dagens semifinal på den andra av de valbara profilerna, kant-underlaget: Annette 87. På det blev de första två serierna väldigt jämna. I den första bidrog Chris Sloan, 276, och ”Jocke” Karlsson, 280, starkt till att Clan kunde ta 4 – 1. Nästa serie slutade 3 – 2 till Göta och i halvtid var det knapp ledning 6 - 4 till Nässjölaget.
- Vi gör ett par bra sistarutor och lyckas få, bara, 3 – 2 emot oss. Sedan samlades vi lite och fick ut budskapet. Vi hade några som stod med fel grejer på fel ställen. Vi var tvungna att ta ett beslut där, antingen gå till vänster med starkare grejer, eller till höger med svagare, säger Alfred Berggren i Team Clan.

Efter sju rutor i den tredje serien hade alla i Clan hittat rätt. Alla åtta spelare hade strike och laget hade totalt 23 strike ”att gå på”. Där kom rycket som avgjorde semifinalen. Tack vare 5 – 0 i den serien vann Team Clan matchen, semifinalen och får möta Team Pergamon i finalen.
- Vi valde fel spelplan helt enkelt. Vi borde ha stått kvar där ute med ”trötta” bollar eller bollar som tog tidigt. Vi gick för runt, då blev man straffad, säger Martin Blixt.

Nu blev det istället Team Clan som gick till final, för femte året i rad. Där kommer Nässjö-laget att få möta Team Pergamon som har vunnit fyra av de fem finalerna, 2016 vann smålänningarna.
- Vi kan inte vara rädda för Pergamons storspelare, vi har slagit dem förut. Vi måste tro på det och jobba vidare. Vi måste fortsätta jobba i sidled och vara jävligt jobbiga att möta, säger Alfred Berggren.

Följ Världens bästa slutspel här: http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-MannaSM-slutspel2018/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info