Hoppa till sidans innehåll

Chans till nya svenska medaljer

08 SEP 2019 03:59
När det har spelats hälften av 4-manna spelet i senior VM är det bra läge för nya svenska medaljer. Herrarna ligger på tredje plats med bra avstånd till femte platsen och damerna ligger sexa men bara 19 poäng från medalj.
  • Skapad: 08 SEP 2019 03:59

Herrarna med Tomas Leandersson i spetsen gjorde en gjorde ett mycket starkt spel på lördagen under de tre första serierna i 4-manna. Tre lag har gått ifrån de andra med marginal. Finland som har ett mycket starkt lag, Mika Koivuneimi, Kimmo Lehtonen, Mika Luoto och Kai Virtanen, leder efter första dagen spel efter att ha slagit 2621.

USA ligger på andra plats 13 poäng efter Finland och sedan är Sverige ytterligare fem poäng efter. Sveriges marginal till laget utanför medljläge är hela 168 poäng. Det var framförallt Tomas Leandersson som storspelade av svenskarna. På de tre serierna slog Tomas hela 721. Raymond Jansson var nästbäste svensk med 650.

Nu återstår det också tre serier innan det blir klart vilka som tar all event medaljerna, och vilka 24 som går vidare till masters. Finske Mika Koinuneimi som vann VM i masters redan 1991 har tagit ledningen efter att ha slagit 740 på lördagen. Tomas Leandersson har en liten chans på medalj då han nu är 39 poäng från en bronsmedalj. Förutom Tomas har Raymond Jansson och Pär Svensson goda chanser till msters spel.

På damsidan under 4-mannaspelet var det åter lite ojämnt svenskt spel. Susanne Olsson dock bäste svenska med 602. Sverige ligger när tre serier återstår på sjätte plats men bara 19 poäng till en semifinalplats. Leder gör USA före Australien, Finland och Tyskland. I all event har Susanne fortfarande en tredje plats. Leder gör amerikanskan Leanne Hulsenberg som tagit en ganska bastant ledning om den guldmedaljen. Förutom Susanne Olsson ligger Eva Vännman kvar på en plats till masters.

Nu väntar vi på avgörandet i 4-manna som startar med damernas spel 18:30 svensk tid på söndagen och sedan herrarnas spel 22:30. Vi hoppas nu på fler svenska medaljer.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info