Hoppa till sidans innehåll

Bowlingtv.se

2018-03-07 13:00
SBHF försöker samla allt bowlingtittande på samma ställe, därför har de startat www.bowlingtv.se där det i nuläget går att se matcher live från nästan tio hallar runt om i landet. - Syftet är att marknadsföra bowling, säger Daniel Rönnbäck.
  • Uppdaterad: 2018-03-07 15:02

På internetsidan bowlingtv.se går det att se livestreamade matcher och tävlingar från, till en början, ungefär tio hallar runt om i Sverige. Från Elitserien hela vägen till division tre och pensionärsmatcher.
- Det är jättebra. Vi har i alla fall tre hallar som streamar Elitserien och två av dem har både herr och dam. Det är en bra start, säger Daniel Rönnbäck, ordförande i Svenska Bowlinghallars Förbund som står bakom sidan.

Bowlingföretagarna vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att kunna följa sporten bowling via sidan. 
- Hela syftet är att samla all bowling på ett ställe. Vi är bara i början men har redan nu en hel del material som folk är intresserade av att titta på, säger Daniel Rönnbäck och fortsätter:
- Karlskoga sänder sina division 3-matcher och det är några stycken inne och tittar. Nässjös senaste match med Clan hade över 100 tittare på så det finns ett sug, absolut. Dessutom är det billigt för de som vill sända, inga fasta kostnader. Du köper utrustning för att sända och sen kostar det inget mer, oavsett om du sänder en gång i månaden eller en gång om dagen, säger han.

För 15 000 kr finns det en färdig rigg att köpa, med ljudmixer och kameror som sänder via trådlöst nätverk. Förhoppningen är att få så mycket bowling som möjligt på samma ställe och att kunna dra nytta av mängden.
- Kan vi få ihop en 30 - 40 hallar blir vi en stor spelare på mediamarknaden. Bara i år har vi över 20 000 tittare sen 1a januari. Då har vi ingenting speciellt alls, lite serieomgång bara, säger Daniel Rönnbäck.

Det finns en förhoppning om att kunna sända alla Elitseriematcher, både herrar och damer, och kunna nå upp till 10 000 tittare på en helg. Men också att visa alla större tävlingar i landet.
- Men det kanske inte bara ska vara tävlingar och seriematcher, utan även instruktionsvideos och intervjuer, allt som har med bowling att göra, säger Daniel Rönnbäck.

Till helgen kommer det att visas flertalet matcher på Bowlingtv.se, bland annat de regerande svenska mästarinnorna Spader Dam mot Örgryte och Skånederbyt IS Göta – BK Full house från Olympia Bowling i Helsingborg.
- Det kommer väl att sända 10 - 12 seriematcher, från Elitserien ner till division 3. Det finns ett intresse för dem också, säger Daniel Rönnbäck.

www.bowlingtv.se

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info