Hoppa till sidans innehåll
En bild från det pågående arbetet med att utveckla BITS 2.0. "Det kommer att justeras och fixas till", säger Ulf Johansson

BITS 2.0

13 FEB 2019 13:00
Under ordförandekonferensen visade Svenska Bowlingförbundets styrelsemedlem Ulf Johansson upp bitar av det nya IT-system som håller på att utvecklas. - Det ska vara klart till säsongsstart, säger Ulf Johansson.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 13:00

Just nu utvecklas Bowlings IT-system version (BITS) 2.0 och på ordförandekonferensen visade styrelsens Ulf Johansson hur det ser ut och vilka funktioner som håller på att läggas till i det nya, förbättrade BITS.
- Det ska vara en förbättrad användarupplevelse, det ska vara fokus på sporten och det ska vara förenklad administration, säger Ulf Johansson.

Företaget SlashX, som bland annat också jobbar tillsammans med Svenska Handbollsförbundet, är samarbetsparter i arbetet med att bygga den nya IT-systemet.
- Just nu är vi i uppbyggnadsfasen, kan vi säga, SlashX jobbar mycket med att ta fram de funktioner vi har idag. Vi har lagt mycket kraft, och tid, på att få till seriesystemet, för att har vi inte det så kan vi lägga ner, säger Ulf Johansson.

Ett smakprov på hur det kan komma att se ut i BITS 2.0Den version av BITS 2.0 som visades upp under ordförandekonferensen är inte på något sätt klart. Det var bara en grov version av det som är under uppbyggnad.
- Det är inte på något sätt finslipat, fonter, storlekar, tabeller, ramar, inmatningsfält, är alla ”out of the box” just nu. Det kommer att justeras och fixas till. Det är bara så att vi ser att alla basfunktioner fungerar, säger Ulf Johansson.

Några av de nya sakerna som håller på att läggas till i det nya, efterlängtade, IT-systemet är ”Mitt BITS” där alla spelare själv har en inloggning som de kan använda.
- Där kan man följa sin egen utveckling, vilket alla tycker om. Man får fram alla tävlingar som pågår just nu och vilket hcp du skulle ha i dem, säger Ulf Johansson.

Ett av de prioriterade områdena i utvecklandet är att minska den manuella administrationen. Därför samarbetas det tillsammans med de som tillverkar scoring-programmen i bowlinghallarna för att man ska slippa sitta och rapportera in matchresultat för hand.
- Den här ”API-biten”. De här programmerbara interfacen, som kan prata med externa parter, är någonting som vi jobbar mycket med och vi kommer börja samarbeta med VBS först och se vilka som kommer hänga på, säger Ulf Johansson.

I det nya systemet finns det en större flexibilitet än i det gamla där det går att söka på nästan vad som helst och få upp resultaten mycket snabbare än tidigare.
- Beroende på, du kan söka på vad du vill, vill du söka på seriespel kan du söka på en klubb och få fram det direkt på plats. Vill du se på ett distrikt hur många klubbar du har så är det bara skriva in Värmland så får du upp alla klubbar, hallföreningen, rubb och stubb, det kommer direkt, säger Ulf Johansson.

Arbetet med det nya förbättrade, snabbare och säkrare BITS 2.0 fortskrider som det ska med ytterligare testande framöver. Planen är att det ska vara färdigt och i användning till säsongsstarten 2019/20.
- Vi ska släppa in användare som vill testa det, så att vi får en konstruktiv process framåt med vad som behöver göras och då i nära samarbete med utvecklaren och att tidigt i vår ha en mjukstart, förhoppningsvis. Det ska vara klart till säsongsstart, det är det enda som gäller, så är det bara, säger Ulf Johansson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info