Hoppa till sidans innehåll

B-K Eva i SM-final

18 MAJ 2019 22:38
Som om det inte varit nog spännande i tidigare matcher skulle denna match nå höjden av spänning då den avgjordes med en poäng i det absolut sista slaget.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 22:38

Så kom kvällen och den avgörande matchen mellan Team X-Calibur BK och B-K Eva. Det har varit två ytterst energikrävande matcher för båda lagen - men i synnerhet för X-Calibur som har haft det betydligt tuffare än väntat.

Som uppladdning för matchen såg taktikerna en smula olika ut. Precis som vi fick förtäljt av Joline Persson planefors tidigare under eftermiddagen skulle fokuset i X-Calibur ligga på att verkligen hitta rätt på flera tekniska plan. Deras motståndare tog till lite andra taktiker.

- Alla behöver ladda om på så olika vis som de individer de är så vad som gällde för oss var att alla fick göra det de behövde, berättar B-K Evas coach Dennis Eklund. Frihet under ansvar.

När väl inspelningen var över och det var dags för match såg det dock ut som att tjejerna västerifrån hade tänkt om ordentligt. Många justeringar hade utförts såväl på individuella plan som i laguppställningen.

B-K Eva som stod för övertaget i både denna samt föregående match har även de försökt vara omställningsbara men ändå bibehålla den solida grund de stått på i helgen.
- De lyssnar oerhört väl på mig och alla råd jag ger, säger Dennis Eklund. Vi har behövt tänka väldigt olika från match till match men kommunikationen och utförandet ifrån det har fungerat superbt.

I första serien var det påtagligt att de förändringar X-Calibur applicerat verkligen fungerade och de tog således ledningen med tre poäng mot en. De såg mer självsäkra ut och gjorde därtill högre siffror.Glädjen skulle dock ej bli allt för långvarig då B-K Eva sedan kontrade med att höja sig markant och lyckades med det ta över ledningen med fem poäng mot fyra. Det handlade framförallt om att knycka de tätare borden och hålla ihop det i slutrutorna. Med tredje serien skulle de dessutom komma att bättre på sitt övertag till åtta poäng mot sex. Där blev framförallt totalen en viktig faktor då de tog dem tämligen stort.

I sista serien märktes den otroliga rutin X-Calibur sitter på - det fokuset är otroligt att se. Poängen blev den absolut högsta i matchen med ett snitt på hela 228,25 poäng per spelare - i dessa lägen är de så otroligt farliga.

Systemet säger dock att det är banpoäng som gäller och det var på att B-K Eva lyckades ta tillräckligt många bord när det gällde som fällde avgörandet. Spänningen gick att skära med kniv när Lena Sulkanen skulle gå upp och slå matchens sista slag och var tvungen att strika för att vinna matchen.
- De skulle bara ner och jag kunde inte tänka på något annat, berättar hon om sinnesstämningen inför det sista slaget.

Lena Sulkanen går upp och sätter sin strike som i trans. Jublet från den röda skaran bryter ut och inga glädjetårar går att hålla inne. B-K Eva slog ut Team X-Calibur BK och är i final i svenska mästerskapen imorgon.
- Jag hade haft en bra känsla, fortsätter Lena. Jag älskar verkligen de här tjejerna och jag är glad att känslan fick hålla i sig.Imorgon bitti 09.00 är det dag för SM-final - följ den via nätet eller om du har vägarna förbi Nyköping är det en bowlingfest du inte vill missa.

Team X-Calibur BK - B-K Eva
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176907

Skribent: Amanda Steén
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info