Hoppa till sidans innehåll

Annie Thorell uttagen i Team Sweden

2017-02-16 15:00
Efter EVA-turneringen som spelades i helgen kompletterades Team Sweden med ytterligare en dam. Det blev Annie Thorell, Spader Dam som lades till i truppen. - Det blev en glad liten överraskning, säger hon själv.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 15:00

När Elit- talang-ansvarige på Svenska Bowlingförbundet Johan Ekström presenterade sitt Team Sweden den nionde juni i somras fanns plats för fler spelare än de tio damer som togs ut då. Nu i veckan har förbundskaptenen tagit ut en elfte spelare till bruttolandslagstruppen: Annie Thorell från Spader Dam.
- Annie har under de senaste åren hela tiden sökt utveckling i sin bowling och är nu mogen att ta plats i Team Sweden, säger Johan Ekström medan

Annie ThorellDen 21-årige bowlaren har de två senaste säsongerna spelat med Spader dam och var med i det lag som tog SM-guld förra våren. På juniorlandslagsnivå har hon tagit flera medaljer, bland annat, JEM-Guld i fyramanna från 2013 tillsammans med Lisa Björklund, Sandra Jonasson och Fanny Lindahl. Men hennes personliga favorit är en annan medalj.
- JVM silvret i Hong Kong var väldigt stort, säger hon och pratar om medaljen i fyr-manna 2014 tillsammans med Jenny Wegner, Cajsa Wegner och Ida Andersson.

Den nya Team Sweden-medlemmen Annie Thorell började bowla ute i Göteborgs skärgård i en liten bowlinghall på Donsö med fyra banor. Hon och hennes bror provade sporten av en slump när de var tio år och tyckte det var roligt.
- Det var en klubb som frågade om vi ville vara med, sedan växte intresset, säger hon.

Bowlingen kombinerade hon med fotbollen under några år innan hon började satsa på att välta käglor vid 13 års ålder. Ett år senare, när hon skulle fylla 14 fick hon ett kvitto på att hon kunde bli bra. Då kom Elitserielaget Örgryte IS och frågade om hon inte ville spela med dom.
- De hade sett mig på lite träningar runt om i Göteborg, det var då jag började inse att jag kanske hade lite talang, säger hon.

16 år gammal gick hon direkt från reservlagsserien in i Elitserien och debuterade mot Team X-Calibur i Partille när ÖIS förlorade med 16-4. De senaste fem åren har hon sedan varit bofast i Elitserien och för två år sedan valde hon att ta steget till Spader Dam för att utvecklas ännu mer.
- För att spela med bra spelare. Vi sporrar varandra och det finns mycket kunskap att ta del av, säger Annie Thorell.

Nu är hon svensk mästare med Spader Dam, med i Svenska Bowingförbundets damsatsning och precis uttagen i Team Sweden. Själv tror hon att det är helheten som har tagit henne hit, det handlar inte bara om att ha en bra teknik.
- Det är inte bara bowling, det har jag nog ganska bra koll på. Sedan är jag lugn och harmonisk som person samtidigt som jag är hungrig och aldrig är nöjd, säger hon och berättar att hon just nu jobbar på att få mer fart i sitt spel, tillsammans med landslagsledningen.
- Få ner svingen lite tidigare och få lite mer fart i det hela, säger hon.

Den 21-årige bowlaren från Göteborgs skärgård har nu utvecklats så pass mycket at hon är uttagen i Team Sweden och aktuell för att bli uttagen i seniorlandslaget. Men just nu tror hon att det blir svårt att få vara med på VM i december.
- Jag tror att det är ganska långt dit, men möjligheten finns alltid. Det är lång tid kvar och det finns mycket kvar att visa, säger Team Swedens nyaste medlem: Annie Thorell. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

Kansliet har flyttat till Idrottens Hus. Våra nya kontaktuppgifter!
 

 


Tidigare Swedish Sim

Swedish Sim Tournament i Nyköping 17-19/3

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info