Hoppa till sidans innehåll

Anna Andersson vann Olympia Ladies

22 APR 2019 16:48
Spader Dam:s Anna Andersson vann Open-klassen i årets Olympia Ladies. Anna imponerade med bra spel både i kvalet och finalspelet, men det blev en tuff final mot X-Caliburs Josefin Hermansson. Hcp-klassen vanns av Katarina Norlin BK Söder.
  • Skapad: 22 APR 2019 16:48

Årets Olympia Ladies som normalt spelas veckorna för seriestarten, hade i år flyttats till påsk då den internationella tävlingen Lucky Larsen Masters spelas vid den tidpunkten. Flyttningen gjorde att Olympia Masters hade drygt 25 procent mindre startande än normalt.

Men det blev riktigt fina tävlingar med massor av fina resultat både i kvalspelet och i de olika finalstegen. I open-klassen var Anna Andersson allra bäst. Anna slog storfina 1487 på de sex kvalserierna. Klubbkamraten i Spader Dam Josefine Linderoth var inte mycket efter då hon slog 1468.

I första finalsteget, där de fyra bästa i kvalet stod över var Femtionians Filippa Persson starkast med 1372 på de sex serierna. I finalsteg två delades de fyra bästa i kvalet och de åtta toppspelarna i finalsteg 1 upp i tre olika karuselller.

Anna Andersson som imponerat i kvalet storspelade också i sin karusell och vann den ganska enkelt på resultatet 1690 över 7 serier. I den andra karusellen var det Filippa Persson som vann och tog sig vidare. Filippa avslutade med 247 och besegrade Josefine Linderoth med knappa fyra poäng. Den tredje karusellen tog Josefina Hermansson ganska klart efter att ha slagit en 300-serie.

I finalen var det åter Anna Andersson som var bäst till en början. Filippa Persson åkte ut och Anna ledde inför den avgörande serien med 236 mot 195. Men det skulle bli stentufft till slut. Anna hade två tomrutor på de fem första spelrutorna samtidigt som Josefin Hermansson satte fyra raka strike och var förbi efter fem spelrutor.

Anna Andersson kom dock tillbaka med en trippel men en genomskärare i sista spelrutan gjorde att Josefin Hermansson hade om hon slog i trippel i slutrutan chans att vinna . Den första striken kom men sedan en genomskärare och Anna Andersson stod som segarare i årets Olympia Ladies med 435 mot 429.

I handikapp-klassen var Linda Larsson från Team Baltzar kvalbäst med 1417. Handikapp-klassen var mycket jämn där de bara skiljde 14 poäng mellan de fem bästa i kvalet. I det första finalsteget var Emma Wildenhjärta BK Söder bäst med 1407.

Den slutliga finalen kom att spelas mellan Hanna Olsson Hässle, Emma Andersson Spader Dam och Katarina Norlin BK Söder. Hanna Olsson åkte ut efter första serien och Katarina Norlin ledde med elva poäng inför slutserien. Katarina startade slutserien med sex strike, men Emma Andersson hade ändå chans inför tionde rutan om hon slog  minst två strike, men det blev ingen strike utan Katarina Norlin kunde vinna hcp-klassen med 513-492.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info