Hoppa till sidans innehåll

Anna Andersson vann Europatouren

15 OKT 2019 12:33
Med en tävling kvar på EBT står det klart att Anna Andersson från Spader Dam har tagit hem Europatourrankingen för 2019. - Jag har länge känt att jag haft en högre växel, säger hon.
  • Skapad: 15 OKT 2019 12:33

Tack vare sin placering som femte bästa dam på Norwegian Open säkrade Spader Dams vänsterslägga Anna Andersson segern på Europatouren för 2019. Hon blir därmed den fjärde svenska kvinna att vinna rankingen, efter Nina Flack, Joline Persson Planefors och Jenny Wegner, som vunnit tre av de fyra senaste åren.
- Det känns väldigt bra och kul. Det finns många meriterade spelare på touren, och därför känns det väldigt prestigefyllt. Det är en lång säsong och jag har presterat bra under ett par större tävlingar vilket verkligen har hjälpt mig till segern, säger Anna Andersson.

23-åringen, som var med i det svenska landslag som tog silver på VM i Las Vegas, placerade sig, bland annat, som bästa dam i både Schietspoel Open i Holland och San Marino Open. De placeringarna gav henne 350 av de 688 poäng hon har inför Ålborg International som är tourens sista tävling för året.
- Detta är dessutom första året som jag har spelat så många tävlingar på touren, för att verkligen satsa internationellt, och då är det ju väldigt skönt att det funkar direkt. Det kostar mycket pengar och tid, så det krävs att man presterar för att man ska kunna fortsätta, säger hon.

Skånskan, från Helsingborg, har den här säsongen gjort en större satsning än tidigare och det har visat sig i både VM-medaljer och Europatourseger.
- Folk som sett mig bowla länge vet nog om att jag förut inte var så seriös med min satsning, så det är väl också en stor skillnad och orsak till min framgång den senaste tiden. I våras ändrar jag om prioriteringarna i mitt liv lite för att kunna satsa mer på bowlingen och fick dessutom ett jobb där jag har större frihet i att välja när jag ska jobba, säger hon.

Det är inte bara mer träning och tävling som har gjort att Anna Andersson den här säsongen har lyft sitt spel till högsta europanivå. Det är också självförtroende.
- Jag har också länge känt att jag har haft en högre växel, utan att riktigt vetat vad jag konkret behövde göra för att komma dit, men har haft tålamod och det har äntligen gett utdelning. Även vetskapen om att någon tror på en så mycket att de vill investera i en gör mycket för självförtroendet. Framgång föder framgång och det ger även det där extra självförtroendet som krävs för att lyckas, säger hon.

Vad har du gjort konkret?
- jag har jobbat mycket med det mentala, och haft en stor personlig utveckling i hur jag presenterar och känner i pressade lägen till exempel. Förut tyckte jag det var hemskt, nu blir jag mer taggad av det, säger Anna Andersson.

För åttonde gången sedan Europatourens instiftande 2000 vann en svenska damernas rankning. För första gången blev det Spader Dams Anna Andersson. Nu vill hon bli ännu bättre och fortsätta sin internationella satsning.
- Fortsätta utvecklas och satsa för att platsa i Team Sweden och landslaget. Och även i framtiden åka över och spela på PWBA touren och försöka etablera mig där, säger Europatourvinnaren Anna Andersson.

På herrarnas ranking leder islänningen Arnar David Jonsson före Team Pergamons vänsterspelare Adam Andersson som har chansen att gå om på tourens sista tävling.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info