Hoppa till sidans innehåll

Anna Andersson till WBT-finalen

29 OKT 2019 09:12
Europatourvinnaren Anna Andersson från Spader Dam får chansen att vara med på Världstourfinalen i Kuwait den sjunde november. - Det är en fantastisk möjlighet, säger hon.
  • Skapad: 29 OKT 2019 09:12

Världsbowlingförbundet, World Bowling, har för första gången gett möjlighet till sina ”zoner” (Den europeiska, asiatiska och Pan-amerikanska) att skicka två spelare till Världstourfinalerna i Kuwait nästa vecka. Det europeiska bowlingförbundet valde då att skicka de som ledde Europatourrankingen i slutet på september, Höganäs BCs islänning Arnar David Jonsson och Spader Dams vänsterslägga Anna Andersson.
- Jag blev chockad men också, såklart, väldigt glad. Det var verkligen ingenting jag hade räknat med och det är få förunnat att få den här chansen, säger 23-åringen.

Den skånska bowlaren har verkligen fått sitt genombrott den här säsongen med både VM-medaljer, Europatourseger och nu WBT-final i Kuwait.
- Det är en fantastisk möjlighet att få delta, och få testa sina kvaliteter mot de absolut bästa under samma förutsättningar. Det ska verkligen bli en spännande utmaning och det är en viktig del i min utveckling så det ska verkligen bli roligt, säger hon.

Cherie TanDet asiatiska bowlingförbundet väljer att skicka Världsmästaren i singel från VM i Hong Kong, Rafiq Ismail och Singaporianskan Cherie Tan som tog sommarens VM-guld i Masters. Från den Pan-amerikanska zonen kommer amerikanen Nick Pate och Colombias Clara Guerrero, som tog tre medaljer på sommarens VM.

Dessutom är de tre bästa damernas och de tre bästa herrarna från Världstouren kvalificerade till finalerna. Vilka de är blir definitivt efter tourens sista deltävling: Kuwait Open, vars final spelas den sjätte november, dagen före WBT-finalerna.
- Med tanke på vilka som också ska det, med deras långa meritlistor, så kan man nog lätt se mig som en ”underdog”. Det gör också att jag kan åka dit utan någon större press. Jag vet att om jag har en bra dag så kan jag slå många, så det handlar bara om att göra mitt bästa och så får jag se hur långt det räcker, säger Anna Andersson.

Läs mer här: https://www.worldbowling.org/uncategorized/2019/10/zone-athletes-named-for-the-2019-world-bowling-tour-finals/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info