Hoppa till sidans innehåll

Anna Andersson sexa i WBT-finalen

07 NOV 2019 16:20
Världstrean Maria Rodriquez och vinnaren av Kuwait Open Dominic Barrett vann WBT-finalerna i Kuwait idag. Anna Andersson från Helsingborg slutade sexa. - Just nu känner jag mest besvikelse, säger hon.
  • Skapad: 07 NOV 2019 16:20

Svenska Anna Andersson, som fick en inbjudan till World Bowling Tour-finalen eftersom hon vann Europatouren, började dagens finalspel i Kuwait väldigt bra med en seger mot världsfemman Clara Guerrero, när alla de 6 spelarna mötta varandra i matchspel. 23-åringen spelade sedan oavgjort mot världsettan Danielle McEwan från USA innan det började gå sämre.
- Klotet jag började med hade jag mycket yta på, och då jag mer eller mindre, får nyoljat varje serie blev bollen för blank och jag fick inte med mig sista käglan, i kombination med att jag slog sämre slag, säger Anna Andersson.

Efter den positiva starten följde förlustmatcher mot tidernas bästa dambowlare Liz Johnson, mot Världsmästaren i Masters Cherie Tan och mot världstrean Maria Rodriquez från Colombia. Därmed tog skånskans äventyr på WBT-finalen slut redan i Round Robin där de tre bästa gick vidare till stegfinal.
- Nu när man fått spela mot de bästa i världen, en mot en, förstår man verkligen varför de är bäst på det de gör. Jag ser fram emot att sättas i liknande scenarier fler gånger för jag vet att jag har mer att ge, säger hon.

Stegfinalen kom att avgöras mellan några av de världsstjärnor som Anna Andersson mötte i matchspelet. Liz Johnson slog Clara Guerrero i den första matchen men förlorade sedan finalen mot Maria Rodriquez. Colombianskan tog WBT-tourtiteln med en avgörande dubbel.
- Ju fler gånger man möter dem, ju mindre skrämmande är det. Jag försöker att inte tänka på vem jag bowlar mot utan bara fokusera på mitt och slå så bra slag som möjligt, säger Anna Andersson som nu har spelat färdigt i Kuwait för den här gången.
- Just nu känner jag mest besvikelse. Jag behöver nog bara lite tid till att smälta allt. Samtidigt åkte jag hit för att få erfarenhet och det har jag verkligen fått så jag tror att jag kommer vara nöjd om ett par dagar, säger Spader Dams landslagsbowlare.

Bland herrarna blev finalen en repris på gårdagens final i Kuwait Open, mellan Team Pergamons Dominic Barrett från England och Höganäs BCs Arnar Jonsson från Island. Precis som igår var det den rutinerade britten som var starkast i slutrutorna och tog hem WBT-tourtiteln. 

Se alla resultat: http://www.abf-online.org/results/wbt2019.htm#Secretariat

Se reprisen av spelet här: https://www.dailymotion.com/World_Bowling

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info