Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gunnela Blomqvist Pernilla Arvidsson i Sundbybergs IK

Allsvenskan startar igen

2018-01-12 13:00
2018 års första serieomgång spelas till helgen och på en gång spelas ett seriefinalsderby i damernas allsvenska mellan Sundbyberg och AIK och minisammandrag bland herrarna i både Syd- och mellan-allsvenskan.
  • Uppdaterad: 2018-01-12 13:00

När den svenska ligan spelar årets första omgång vilar Elitserie-lagen. Istället är det högintressanta matcher i landets näst högsta ligor: Allsvenskan. Bland annat spelas det ett serie-finals-derby i damernas Norra Allsvenska. På Allsvenskan 39 tar serieledarna Sundbybergs IK emot Stockholmsrivalerna AIK i en högintressant kamp.

De båda topplagen möttes senast i oktober på Bowl-o-rama, den gången avgjorde hemmalaget ”Gnaget” i sista serien och vann med 13-7 på en svårspelad Elitserien 43. Matchvinnare då var Lena Asklund i par med Lena Thun som var obesegrade. AIK har ytterligare en match under lördagen då de möter bottenlaget BK Mistral i den nyrenoverade Åkeshovshallen på eftermiddagen.

Vidare i damernas Norra allsvenska har Norrtälje-laget BwK Ankaret dubbelt borta till helgen. Seriesjuan reser till Nyköping för kamp mot seriefyran Brio och till Karlskoga där BS Kulorna, just nu femma i ligan, tar emot. Under söndagen åker BK Elan till Högdalen och Gullmarsplan där B-K Evas farmarlag och DN/Expressens IF står för motståndet.

I den södra allsvenskan leder BK Calluna Borås serien på samma poäng som BK Söder. De båda topplagen spelar hemmamatcher den här inledande omgången. Västgötarna tar emot Spader Dams farmarlag på lördagen som sedan åker till Jönköping och GoIF Fram, medan bottenlaget BK Bells först möter Trolle BK i Karlskrona innan de reser till Kristianstad för kamp mot BK Söder.

Camilla Andersson, BK Hallandia DaFörra året spelade BK Hallandia DA i Elitserien och mötte BK Höglands representationslag, i år spelar de i södra Allsvenskan och får till helgen ta sig an Höglands farmarlag. De fortsätter efter den matchen till Linköping och LDBS Zorita. Serien avslutas på söndagen med att BK Staffanstorp åker till norrut och spelar mot IFK Göteborg och Team Trollhättan.

I herrarnas sydallsvenska spelas ”minisammandrag” och direkt på lördag-morgonen möts gruppledarna BK Joker och BK Femtionian från Hässleholm i en högintressant drabbning på Strike & Co i Göteborg. Samtidigt, i samma hall, spelas Göteborgsderbyt mellan Örgryte IS och Team Pergamon F. De andra lagen som är med i sammandraget på ”Strike” är IK Sterling, Kabaré BS, Team Lerum och Olofströms BS.

Nere i slutspels-arenan Baltiskan i Malmö drabbar fyra lag samman under lördagen: hemmalagen Kulladals BS och Bulltofta BK samt gästerna Marbodals BS och BK June. Resterande lag i Sydallsvenskan håller till i Höganäs där hemmalaget står som värdar där IFK Borås, IS Göta F och Team Clan F gästar.

Även mellanallsvenskan spelar ”minisammandrag” till helgen på fyra olika platser. Christopher Nybom, AIK I Ludvika återfinns på lördag Sigma BK, BK Triss, Team Enköping och, så klart, hemmalaget Ludvika BK. I Västerås kommer de båda gruppledarna: AIK och IKW/Köping BK att utkämpa en riktig toppmatch. Förra året möttes lagen i två Elitseriesammandrag, då vann de varsin match. ”Gnaget” vann den första matchen, på Bowl-o-rama med 14-6 och Köping vann den senaste, i Baltiska med 15-5.

De andra lagen som är i Västerås och spelar är Stureby BK F1 och hemmalaget Västerås SK. I Motala spelar Sundbyberg IK, Team Baltzar BC, Team Mariestad och det klassiska Stockholmslaget: Matteus-Pojkarna BK. Under söndagen avslutas sedan Mellanallsvenskans första omgång 2018 när BK Nobel, BK Bågen, Vimmerby BK och BK Brio spelar sitt minisammandrag i Karlskoga.

Nordallsvenskan spelar inget sammandrag, men Bodens BS farmarlag spelar ändå tre matcher under kommande helg. På lördag, vid lunch, påbörjar de sin bortaresa i Vilhelmina där de tar sig an Vilhelmina IK. Sedan fortsätter norrbottningarna till Lycksele där de möter Jonsta BK innan de på söndagen avslutar helgen hos årets värd för SM-veckan: Skellefteå där BK Prana står för motståndet. I övrigt spelas BK Loet – Piteå BK i Luleå och Domsjö IK – Umeå IK i Örnsköldsvik.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info