Hoppa till sidans innehåll

59:an, X-Calibur, Vasa till SM-veckan

2018-01-27 21:11
Det blir Femtionian, Team X-Calibur och Team Vasa som kommer att göra upp om SM-medaljerna i damernas 3-manna, när stegfinalen spelas under SM-Veckan i Skellefteå den 22 mars.
  • Uppdaterad: 2018-01-27 21:19

Finalsteg 1 och 2 spelades under lördagen i Bowl4Joy i Vårby. Under kvalspelet var AIK:s damer allra bäst för B-K Eva. Förhandsfavoriterna Femtionian och X-Calibur var också bland de åtta lag som gick till matchspelet.

Att Hässleholmslaget Femtionian  skulle vara med i toppen var ingen skräll. I laget ingick Jenny och Cajsa Wegner, Filippa Persson kompletterad med Britt-Marie Hofvander. Femtionian var ganska snabbt i ledningen av matchspelet. Laget vann alla sina sju matcher och kunde hålla undan för hotande X-Calibur. 

X-Calibur som bestod av Joline Persson Planefors, Nina Flack, Rebecka Sr Larsen samt Mimmi Persson. X-Calibur började med två förluster men sedan kom laget igång med fem raka vinster och fyra av dem med 3-0. X-Calibur hotade om första platsen, men fick nöja sig med en andra plats. Femtionian hade 16 poäng och X-Calibur 15, vilket var fem respektive fyra poäng före tredje laget Team Vasa.

Team Vasa spelade ned Johanna Andersson, Kristina Nordensson, Malin Larsson och Sara Andersson började bra och var tidigt med i toppstriden. Men åt Femtionian och X-Calibur var inget att göra åt, men en tredjeplats och spel i stegfinalen under SM-veckan är en strålande prestation. Närmast efter Vasa placerade sig Stockholmslagen B-K Eva och Hammerby.

Det har blivit en tradition att bowlingen är med i SM-veckan som sänds i SVT. I år är det Skellefteå som är värdar och första stegfinals matchen blir mellan Team X-Calibur och Team Vasa. Vinnaren får då möta Femtionian i en match om SM-guldet.

 

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info