Hoppa till sidans innehåll

4 svenskar bland de 6 bästa i Ålborg

10 NOV 2019 19:23
William Svensson, Martin Larsen, Adam Andersson och Daniel Fransson slutade alla bland de 6 bästa på Europatourens avslutning idag. Vann gjorde dock Islands Arnar Jonsson. - Skönt att spelet lossnade, säger William Svensson om sin 2a plats.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2019 19:23

Fjorton svenskar var bland de 44 som tog sig till final när Europatouren 2019 avslutade med Kegel Ålborg International i Danmark. När det bara var åtta kvar i det fjärde och sista finalsteget under söndagseftermiddagen var hälften från andra sidan sundet. Bäst blev BK Kaskads dubble europamästare William Svensson.
- Jag har spelat väldigt bra tekniskt hela veckan och gjort många bra beslut. Jag är väldigt nöjd med min insats och andraplatsen. Väldigt skönt att spelet lossnade och att jag säkrade topp åtta på EBT-rankingen. En bra boost för självförtroendet, säger 18-åringen.

I mitten på veckan blev Arnar David Jonsson från Island, som spelar för Höganäs BC i det svenska seriesystemet, tvåa i världstourtävlingen Kuwait Open och WBT-finalen. Båda efter Team Pergamons engelsman Dominic Barrett. Idag fick dock 25-åringen vinna sin andra titel på EBT när han också säkrade totalsegern på Europatouren.
- Detta kommer ändra isländsk bowling för evigt. Jag hoppas detta betyder att isländsk bowling kommer ta nästa steg. Bowlingen på Island behöver en riktig idrottshall och inte en festhall, säger han efter segern och har klart för sig varför han vunnit titeln, och europatouren:
- Jag tror på mig själv.

Team Pergamons vänstersnidare Adam Andersson hade en chans att ta hem totalsegern i Europatouren. Men trots en fin femteplats i Ålborg för Bodensaren räckte det inte till när Arnar Jonsson vann. Därmed blev det en andraplats på Europatouren för 27-åringen.

För Martin Larsen var avslutningen av Europatouren slutet på en intensiv comeback efter skadorna från bilolyckan i somras. Med en tredje plats i Norge, en 22a plats i US Open, en nionde plats i Kuwait och nu ytterligare en tredje plats i Ålborg kan man lugnt säga att den tidigare världsettan är tillbaka.
- Självklart hade det varit trevligt med en seger men gud vad jag är nöjd med den här återkomsten, skriver han på Facebook.

6:a i tävlingen blev Team Pergamons Daniel Fransson och Team Clans Pontus Andersson blev tia, precis före kvalvinnaren Birgit Pöppler från Tyskland som också blev bästa dam i tävlingen. Team Pergamons Oliver Dahlgren blev 21a; Håkan Fasth, Team Clan 24a; Anneli Blomqvist, B-K Eva, 25a och den rutinerade Kulladal-duon: Bengt Peterson och Peter Eriksson 26a respektive 28a.

Alla resultat finns här: https://www.kegelai.dk/results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info