Hoppa till sidans innehåll

Belgienresa 2010


Team Småland har under helgen varit ute på sin första stora tripp tillsammans. Torsdagen den 28/10 satte de sig på flyget från Kastrup med destination Antwerpen.

  

Två kvalstarter, fredag och lördag var inbokade för dessa åtta lovande juniorer. På ett representativt, fokuserat, stabilt och proffsigt sätt spelade Team Småland sig igenom fredagen med strålande resultat. Anton Olsson i topp på nytt PB 1458 (lägsta serie 225 högsta 258) Jesper Svensson inte långt efter 1407 tillsammans med Pontus Martinsson spelade dessa tre i klass B pojkar, Pontus Andersson som tillhörde pojkar klass D landade på fina 1233. På flicksidan hade alla tjejerna start i samma grupp, flickor klass B. Ida i topp på 1174. Dagens kvalstarter vanns av Anton och Pontus A som då var klara för final. Ny start på lördagen visade sig vara riktigt resultatvänlig (för svenskarna) Jesper Svensson 1465, Pontus Martinsson 1356 för att nämna några.

  

Söndagens finalspel startade först klockan 14.00 vilket gjorde att juniorerna fick en lugn start på dagen, 25% av antalet startande utgjorde finalplatserna. I pojkar klass B var det 12 till final och i flickor klass B var det 5 till final. Vi hade med fyra killar och två tjejer till final .Finalen spelades som så att man tog med sig sitt kvalresultat och spelade ytterligare tre serier – de tre med högst slagning då var i semifinal, där tvåan mötte trean och ettan stod över. Pontus Andersson och Anton Olsson fick därför vila en serie, under tiden gjordes det upp i klasserna, tyvärr hade inte tjejerna marginalerna på sin sida utan åkte ut precis innan. I pojkar klass B möttes Jesper Svensson och Pontus Martinsson – det var en hård kamp som slutligen vanns av Jesper Svensson. I pojkar klass D var det engelsmannen David Cooper som skulle möta Pontus Andersson och i pojkar klass B Anton Olsson mot Jesper Svensson – finalen spelades högst slagning över två serier. Pontus Andersson inledde starkt, men fick se sig slagen och slutade på en hedrande andra plats! Jesper Svensson fick igång strikespelet och vann därmed sin klass. Småland kan sträcka på sig, En första plats, två andraplatser, en tredjeplats, en fjärde, en femte, en sjätte och en en niondeplats totalt. GRATTIS Team Småland och GRATTIS Småland till dessa fantastiska juniorer.

  

Ledartrion fungerade exemplariskt och det var idel glada miner som landade i Köpenhamn i måndags med Coacherna Eva Larsson och Peter Hellström tillsammans med team Managern Pelle Thell i spetsen.

  

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 2016-06-07 17:06
Skribent: Niklas Pettersson

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Småland Blekinge BF
Maire Wiede, Runnehällsv 11
393 54 Kalmar

Kontakt:
Tel: 070-358 54 68 (SMS)
E-post: This is a mailto link

Se all info