Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nyhetsbrev Februari 2018

(2018-02-19 16:45)
Nyhetsbrev Februari 2018
 
I Nordallsvenskan vände Vilhelmina underläge 6 - 9 till oavgjort 10 - 10 tack vare en riktigt vass avslutningsserie. Samtidigt tog Jonsta två nyttiga poäng på den nedre halvan av serien.
 
Det var bortalagens söndag när både Team Clan och Kaskad vann sina matcher i Stockholm och Säffle. I dameliten var det BK Eva som vann streckmatchen mot Skrufscha. I Sydallsvenskans seriefinal vann Kulladal över Femtionian med 10-9.
 
Denna lördag i Mellanallsvenskan fick ta del av något så förnämligt som två stycken perfekt slagna serier. Det har därtill varit en lördag i hemmalagens tecken och många matcher som varit avgjorda i så tidigt skede som efter tre serier.
 
För en gångs skull var det matchsnålt i damernas allsvenska grupper denna lördag. Merparten av matcherna spelas i morgon, söndag. Hallandia och AIK var de enda topplagen som var i farten idag och båda lagen vann.
 
Under dagen har sex matcher spelats i herrarnas Elitserie. Clan tog med sig två viktiga poäng från Boden och Pergamon fick problem mot Falkenberg på eftermiddagen.
 
Spader Dam och Team X-Calibur stärkte sina positioner i toppen av Elitserien genom säkra hemmavinster på lördagen. Högland slog vakt om tredjeplatsen efter en stark vändning borta mot Örgryte.
 
På Högdalen i Stockholm kommer det på söndag att spelas två raka Elitseriematcher. Först möter B-K Eva Vänersborgslaget BK Skrufscha, och sedan tar Stureby BK emot 2016 års svenska mästare: Team Clan från Nässjö.
 

Jesper slutade 31a

(2018-02-16 08:50)
I den amerikanska proffstourens PBAs jubileumstävling är nu alla svenskar utslagna efter att Jesper Svensson i natt fick stanna på en 31a plats.
 
 
Den amerikanska proffstouren PBA firar 60 år genom att ha en jubileumstävling. I den lyckades tvåan i Tournament of Champions: Jesper Svensson ta sig vidare som 37e och sista spelare.
 
Den här veckan var det åter damerna som visade framfötterna. Två slagningar över 1000 poäng, Jenny Wegner 1027 och Anna Staflund 1023. Jennys otroliga 848 är sannolikt det högsta en svensk dam slagit på tre serier.
 
Team Pergamons tvåhandsbowlare Jesper Svensson blev idag tvåa i majorn Tournament of Champions efter att han förlorade mot Matt O´Grady i finalen.
 
Spader Dam gick åter igen vinnande ifrån ett möte med X-Calibur. Spader Dam vann i Partille med 11-9, men dagens stora prestation stod Jenny Wegner för då hon hon slog hela 848 på de tre första serierna. Det blev till slut 1027.
 

Anna Staflund 1023

(2018-02-10 20:28)
Vid helgens matcher i damallsvenskan kom ett par överraskningar i norr medan topplagen presterade som förväntat i söder. Anna Staflunds 1023 sticker ut ordentligt och resultatet tar henne in på listan över de högsta slagningarna genom tiderna.
 

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Småland Blekinge BF
Runnehällsv 11
393 54 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli.sbbf@gmail.com

Se all info