Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 20162011 Idrottslyftet 2011-2012

 

Idrottslyftet 2016

Nu är sidan öppen igen och ni är välkomna att söka föreningsbidrag till era ungdomar från Idrottslyftet 2016. Tag chansen att utveckla klubbens barn- och ungdomsverksamhet!
.
Idrottslyftet är en satsning på idrott för unga. Huvudinriktningen för 2016 är att vi första hand skall försöka behålla våra ungdomar och utveckla verksamheten så att barn och ungdomar i åldern 7-25 år väljer att fortsätta bowla, och därmed stimuleras till ett livslångt bowlande i våra föreningar! Detta kommer också att märkas när vi fördelar bidrag för inskickade projekt. Rekryteringsinsatser för att vi skall bli fler är fortfarande viktiga men även detta år kommer behålla perspektivet att få ökat utrymme när vi bedömer inskickade ansökningar.
.
Utveckla verksamheten så att idrotten gör som ”Idrotten vill” är också ett område som Riksidrottsförbundet (RF) valt att prioriera detta år. I "Idrotten vill"  kan du läsa om idrottens idé.
 
Idrottsrörelsen har satt upp fyra saker som är extra värdefulla i vår verksamhet
 • Glädje och gemenskap
 • Demokrati och delaktighet
 • Allas rätt att vara med
 • Rent spel
 
Ansökningar ska skickas in digitalt via er klubbs IdrottOnline-sida, det är samma verktyg som ni idag använder när ni söker LOK-stöd. Applikationen/fliken hittar ni när ni loggar in på er Idrottonline-sida. Idrottslyftet fortsätter att löpa över rena kalenderår, från 1 januari till 31 december 2016.
För de föreningar som sökt bidrag tidigare kommer vi precis som förra året att ställa högre krav än tidigare, dvs att de har tecknat minst hallicens för sina ungdomar.
 
Alla upp till 25 år
Tänk på att Idrottslyftet numera ger möjlighet att söka stöd till duktiga unga i föreningarna ända upp till 25 år, för att motivera och stimulera till fortsatt utveckling. Kom också ihåg att även LOK-stödet gäller för era ungdomar t.o.m 25 år.
 
Kika gärna i RF:s framtagna infobroschyr för Idrottslyftet.
 
Nytt för i år! - Utrustning/materialstöd för nybörjare
Under 2106 kommer det för Idrottslyftet att finnas en ny kategori som benämns Utrustning/materialstöd, ett stöd som ger möjlighet att erbjuda barnen att få spela med eget klot och få det borrat till en ringa kostnad. Tanken med detta stöd är att barnen/ungdomarna redan från början skall få känslan av att detta är på riktigt, att de får spela med ett klot som passar från start.
.
För att kunna söka materialstöd måste det finnas en verksamhet som redan är igång och av ansökan skall det också framgå att det finns någon form av egenavgift. Stödet kan sökas separat eller ingå i den vanliga projektansökan. Bidraget kommer att vara ett fast belopp som beviljas med 400:-/klot.
 
Projektansökan år 2016- så här går det till:
Formulär för ansökan hittar du på klubbens IdrottsOnline-sida under fliken Idrottslyftet. I ansökningsformuläret under rubrik Inriktning/Förbundsprojektnamn gör du ditt val av projekt, paketansökan, egna formulerade projekt, utbildning etc. Vissa fält är obligatoriska och måste fyllas i av alla. "Sök Idrottslyftet" är en manual  framtagen för dig som arbetar med föreningens Idrottslyftansökningar. Om ni väljer att söka för ert egna tänkta projekt fyller ni i därför avsedda rutor under avsnitt D, Närmare beskrivning av ert projekt i ansökningsformuläret, där skall det framgå hur många i projektet som är upp till 25 år samt att ansökan alltid skall innehålla en enkel intäkts- och kostnadsspecifikation (går bra att bifoga som en fil).
.
Vid paketansökan och ansökan om utbildningsbidrag samt utrustning/materialstöd behöver ej fria fält fyllas i, tänk dock på att alltid ange det belopp ni söker.
 
Paketansökningar- begränsad ansökningstid 15 maj
Möjligheten att söka medel från Idrottslyftet genom någon av våra tre paketlösningar kvarstår även i år och vänder sig till de föreningar som aldrig har sökt tidigare. Samtliga ansökningar gällande paket skall vara oss tillhanda senast 15 maj därefter stängs möjligheten till paketansökningar så här gäller principen först till kvarn. Efter 15 maj kan man fortsatt söka bidrag, men då genom en projektansökan.
.
Mer info om våra paket hittar du här. 
 
Bidrag för utbildning:
Vi har under alla år poängterat att vi lägger mycket stor vikt - för att inte säga krav - vid att de som skall vara ledare inom Idrottslyftet har kunskaper om att leda barn och ungdomar. Därför finns det möjlighet att söka bidrag för utbildning genom Idrottslyftet, mer info vad som gäller klicka här.
 
BBG - Barn Bowlar Gratis
Vi fortsätter med succén från förra året där du som hallägare ges möjlighet att genom en förening söka bidrag med hjälp av Idrottslyftet.
.
Mer info vad som gäller klicka här
 
Förberedelser/Behörighet att ansöka:
Klubben måste ha en aktiverad IdrottOnline-sida.
.
I medlemsregistret på IdrottOnline klubb måste ni ange ordförande och kassör.
.
Idrottslyftsansökan kan endast skickas in av ordförande, kassör eller Idrottslyftsansvarig i klubben. Personen måste vara registrerad i klubbens medlemsregister i IdrottOnline och tilldelas rollen som Idrottslyftsansvarig alternativt vara ordförande eller kassör.
 
Ansökningstid:
Vi uppmuntrar till nya förslag på aktiviteter och verksamheter som leder till att behålla och stimulera våra ungdomar till ett livslångt idrottande.
.
Följande  ansökningstider gäller för:
Paketansökan senast 15 maj

Övriga ansökningar löpande ansökningstid = först till kvarn, så ansök snarast!

 
Bidrag från ditt Distriktsförbund (DF)
Föreningar kan även söka medel från distriktsförbunden. Läs mer om Idrottslyftet 2016-2019 på Svensk Idrotts hemsida.

Frågor
Frågor om Idrottslyftet kan skickas till This is a mailto link eller på tel. till Marianne Norberg 08-55 610 616.
 
 
Återrapport 2015
Återrapportering för Idrottslyftet 2015 skall vara insänd senast 25 januari 2016.
Vi har som regel inom SvBF att om återrapportering uteblir påverkar det ansökningar som kommer in under Idrottslyftet 2016. Om ni beviljats medel under 2015 måste alltid återrapporten vara inskickad och godkänd INNAN ni kan söka nya bidrag. Återrapporterna är en viktig del för er och för oss.
 
 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:33 Skribent: Annette Petersson

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: This is a mailto link

Se all info